Η αντιπολίτευση στην Αλβανία σχεδιάζει νέες διαμαρτυρίες

Δημοσιεύθηκε: 05/07/2019 10:17 Τελευταία Ενημέρωση: 05/07/2019 10:55 Από: Tachydromos

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Αλβανία ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι θα συνεχιστεί η σειρά αντιπολιτευτικών διαδηλώσεων που ξεκίνησαν από τον Φεβρουάριο. Ο ηγέτης κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Lulzim Basha, δήλωσε χθες ότι είναι ευγνώμων σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στις τοπικές εκλογές της 30ης Ιουνίου, τις οποίες χαρακτήρισε παρωδία.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάνω από το 85% των Αλβανών που αρνήθηκαν τη δικτατορία του Edi Rama στις 30 Ιουνίου. Θα ήθελα να καλέσω όλους τους ειλικρινείς Αλβανούς να έρθουν μαζί μας τη Δευτέρα στις 8 μ.μ. σε μια εθνική διαδήλωση για να συνεχίσουμε τη μάχη μας για δημοκρατία, το σύνταγμα και την ελευθερία», δήλωσε ο Basha.

Η χώρα βρίσκεται διαμέσου μιας πολιτικής κρίσης από την αρχή του έτους. Τα κυριότερα κόμματα της αντιπολίτευσης διοργάνωσαν σειρά αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και τη διεξαγωγή γενικών εκλογών.

Τον Φεβρουάριο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης μποϊκόταραν το κοινοβούλιο μαζικά, ως μέσο για να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έπεσε, ενώ οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης που ήταν μέλη της αρχικής εκλογικής λίστας του κόμματος, και οι οποίοι δε μπόρεσαν να εκλεγούν, αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τους συναδέλφους τους, οι οποίοι παραιτήθηκαν από το κοινοβούλιο, παρά το γεγονός ότι ενεργούσαν ενάντια στην κομματική γραμμή.

Τον Ιούνιο, ο πρόεδρος της χώρας, Ilir Meta εξέδωσε διάταγμα για την ακύρωση των εκλογών της 30ής Ιουνίου, ωστόσο, η κυβέρνηση παραβίασε αυτό το διάταγμα, λέγοντας ότι είναι αντίθετο προς τη συνταγματικότητα. Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα προχώρησε στη διεξαγωγή των εκλογών, κερδίζοντας και τους 61 δήμους της χώρας, σε αυτό που από πολλούς θεωρήθηκε ένας μονοκομματικός αγώνας.

ibna.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon