Το «ύστατο χαίρε» στον Σωτήρη Κυριαζάτη

Δημοσιεύθηκε: 08/07/2019 14:29 Τελευταία Ενημέρωση: 08/07/2019 20:13 Από: Tachydromos

Στον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαζατών τελέστηκε σήμερα η κηδεία του μακαρίτη πρώην Προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Σωτήρη Κυριαζάτη. Την κηδεία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος με άλλους ιερείς της περιοχής. Χθες μάλιστα, Κυριακή στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στο Αργυρόκαστρο ο Μητροπολίτης, πληροφορούμενος το γεγονός της αποδημίας του μακαρίτη, έψαλε Τρισάγιο στο πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν τα τέκνα και συγγενείς, συγχωριανοί του στελέχους του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού Σ. Κυριαζάτη, πιστοί από την ευρύτερη περιοχή καθώς και φίλοι από Αγίους Σαράντα και Αργυρόκαστρο. Στον ίστατο χαιρετισμό για την αιώνια ζωή μετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Β. Ντούλες, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Β. Κάγιος, ο Δήμαρχος της περιοχής κ. Λ. Χρήστου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Α. Καχριμάνης, εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κα. Α. Φασούλη καθώς και πολλά στελέχη και πρώην στελέχη της Οργάνωσης.

Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου συλλυπούμενος την οικογένεια αλλά και τους εκπροσώπους του φορέα ανεξάρτητης πολιτικής της ΕΕΜ, μίλησε για τον εκλιπόντα, τη ζωή του και την ταλαιπωρία με φυλάκιση που υπέστη στα χρόνια της κομουνιστικής δικτατορίας ευχόμενος μάλιστα τέτοιες τραγικές εμπειρίες να μην γνωρίσει και ζήσει πάλι ο τόπος και η κοινωνία.

Αναφέρθηκε στην προσφορά του Σωτήρη Κυριαζάτη στην περίοδο μετά την πτώση του κομουνισμού έχοντας μάλιστα την ευθύνη να προεδρεύει των οργάνων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και να την εκφράζει πολιτική απ’ τη θέση του Προέδρου της. Παρότρυνε τα τέκνα του και τα στελέχη της κοινότητας της ΕΕΜ να τον μιμούνται στις αρετές, στην αγωνιστικότητα και την αγάπη για τον τόπο, την προοπτική του και τον άνθρωπο γενικά.

Ο μακαρίτης Σωτήρης Κυριαζάτης που άφησε το δικό του ίχνος στην μετακομουνιστική ιστορία του οργανωμένου αγώνα της ΕΕΜ για εφαρμογή και διεύρυνση των δικαιωμάτων της, αναπαύεται από σήμερα στη γενέθλια γης του Ενοριακού Κοιμητηρίου στους Λαζάτες, κοντά στα οικεία του πρόσωπα.

Ο Θεός ας τον αναπαύει! Αιωνία η μνήμη αυτού!

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon