21 χρόνια από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Κορυτσάς κ. Ιωάννου

Δημοσιεύθηκε: 26/07/2019 14:52 Τελευταία Ενημέρωση: 26/07/2019 14:54 Από: Tachydromos

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Με λαμπρές λατρευτικές εκδηλώσεις εορτάστηκε στην Κορυτσά η κοίμηση της Αγίας Άννης, αλλά και η 21 επέτειος ενθρόνισης του Σεβ. Μητροπολίτου Κορυτσάς κ. Ιωάννου.

Την παραμονή της εορτής εψάλη εσπερινός μετ' αρτοκλασίας στο ναό της Αγίας Άννης Κορυτσάς, χοροστατούντος του Επισκόπου κ. Ιωάννου.

Ανήμερα της εορτής, 25 Ιουλίου 2019, τελέστηκε όρθρος και θεία λειτουργία μετ' αρτοκλασίας εν μονοκλισία στον καθεδρικό ναό Αναστάσεως του Χριστού Κορυτσάς.

Ιερούργησε ο κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από πλειάδας ιερέων. Όπως τονίστηκε στο κήρυγμα η Αγία Άννα δέχθηκε το θεϊκό φως και έγινε μητέρα της Παναγίας.

Και αξίζει να σημειωθεί ότι ζούσε σε μια εποχή σκοταδιού, πλάνης, δισειδαιμονιών, κακού, αλλά η πίστη της στο Θεό διέλυσε τη «φοβερή σκιά θανάτου».

Ένας απλοϊκός άνθρωπος ήταν, αλλά επειδή στην καρδιά της εισχλωρησε η θεϊκή λάμψη, γνώρισε πολύ περισσότερα για τα ουσιαστικά θέματα της ζωής και του προορισμού της εδώ στον κόσμο, από πολυμαθέστατους σοφούς.

Η 21η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΩΑΝΝΗ

Πλήθος ανθρώπων, ευχήθηκε, μετά τη θεία λειτουργία, στο Μητροπολίτη Κορυτσάς κ. Ιωάννη, πνευματικό ανάστημα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου, που συμπληρώθηκαν 21 χρόνια από την ενθρόνισή του στις 25 Ιουλίου του 1998.

Αναβίωσαν αναμνήσεις από την ημέρα, που εγκαταστάθηκε στην εκκλησιαστική του επαρχία. Και από τότε δύο και πλέον δεκαετίας, προσφέρει, με την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, πλούσιο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο.

Όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτου καταγωγής και θρησκεύματος, τους πλησιάζει πάντοτε με ανοιχτή καρδιά και τους ακούει στοργικά. Πορεύεται με την καρδιά του χαλυβδωμένη και ατσαλωμένη από την πίστη στο Θεό και έτσι δυναμικά αντιμετωπίζει τις καταστάσεις.

Δίνει με τη ζωή και το έργο του σ΄ όλα τα τμήματα του πληθυσμού τη δυνατότητα για το πνευματικό ανέβασμα. Μεταφέρει την αλήθεια τη χριστιανική σε κάθε ψυχή.

Ώστε να ζυμωθούν οι κάτοικοι της Μητρόπολής του με την Ορθοδοξία. Και υπάρχουν τόσα ελπιδοφόρα μηνύματα ότι προς τα εκεί κατευθύνονται αρκετοί άνθρωποι.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon