Αλβανός πρωθυπουργός:«Δεν έχω ούτε σταγόνα ελληνικού αίματος. Κανένα από τα κύτταρά δεν είναι ελληνικό. Οι αλβανοί Ορθόδοξοι είναι Αλβανοί»

Δημοσιεύθηκε: 30/07/2019 13:11 Τελευταία Ενημέρωση: 30/07/2019 22:40 Από: Tachydromos

Σκληρή απάντηση του Ράμα στον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια

Κατά τη σημερινή συνδιάσκεψη τύπου με τα αλβανικά ΜΜΕ, ο Ράμα απάντησε σε στημένη ερώτηση αλβανού δημοσιογράφου για δήθεν δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια, με καταγωγή από το ίδιο χωριό με το χωριό της μητέρας του, Ανίτα Κολέκα, από το Βούνο της περιοχής της Χιμάρας. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξεφύγει από τα ερωτήματα για τη δύσκολη πολιτική, οικονομική και πολιτειακή κρίση που περνά η χώρα του, ο Ράμα (ο επίσημος ΥΠΕΞ της Αλβανίας) άρχισε να μονολογεί με κορώνες πατριωτισμού, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να το κάνει.

Όλο το παραλήρημα του Ράμα έχει ως εξής:

«Δεν θα ήθελα να επιδοθώ σε πολεμικές. Τα κουτσομπολιά με το γείτονα είναι εύκολο πράγμα. Δεν θα ένιωθα καθόλου στενοχώρια αν θα είχα κι ένα μέρος ελληνικού αίματος, αλλά δεν έχω κανένα κύτταρο ελληνικό. Εγώ έχω στις φλέβες μία ανάμιξη αίματος. Και δεν θα ένιωθα καθόλου στενοχώρια αν είχα κι ένα μέρος ελληνικού αίματος, αλλά δεν έχω κανένα κύτταρο, δεν έχω καμιά καταβολή. Ενώ έχω κάποιες άλλες καταβολές. Όπως έχω, λογουχάρη, καταβολές από τη Σκόδρα, τη Μιρντίτα, το Βεράτι, το Βούνο. Επίσης θα ήθελα να πω ξεκάθαρα ότι για μένα οι αλβανοί ορθόδοξοι δεν είναι έλληνες ορθόδοξοι. Για να είμαστε ξεκάθαροι και γι αυτό. Επειδή από θρησκευτική άποψη έχω και καθολική και ορθόδοξη καταβολή και, εξαιτίας της βούλησης της γιαγιάς μου, ο ίδιος είμαι καθολικός, θα ήθελα να υπογραμμίσω ξεκάθαρα: Εμείς αυτό το κομμάτι το έχομε ξεχωρίσει, εκείνοι το έχουν κοινό. Εντωμεταξύ, τα αδέρφια μας της Μειονότητας είναι έλληνες κι ορθόδοξοι. Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις, οι επιθυμίες και οι στόχοι είναι οι καλύτεροι δυνατοί. Θέλουμε τη φιλία, την κατανόηση και το σεβασμό, διότι οι σχέσεις δεν εξαρτούνται από την καταγωγή οποιουδήποτε βρίσκεται στην εξουσία. Αυτό δεν έχει σημασία».

Πληροφορίες από dosja.al

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon