Κατέστρεψαν την αναμνηστική πλάκα για τα θύματα του δήθεν πραξικοπήματος στην Τουρκία

Δημοσιεύθηκε: 30/08/2019 12:39 Τελευταία Ενημέρωση: 30/08/2019 16:21 Από: Tachydromos

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Αστυνομία Τιράνων έδωσε τα πρώτα στοιχεία για το γεγονός που έλαβε χώρα σήμερα κατά τις πρωινές ώρες, όταν άτομο, ακόμα ανεξιχνίαστο, κατέστρεψε με βαριά την τουρκική αναμνηστική πλάκα στους λόφους της Τεχνητής Λίμνης, το οποίο εγκαινιάστηκε πριν μερικές εβδομάδες ενάμιση μήνα και που αναγράφονταν όλα τα ονόματα των θυμάτων κατά το δήθεν πραξικόπημα κατά του Ερντογάν στην Τουρκία.

Στην προκαταρκτική ενημέρωση που εξέδωσε προς τα ΜΜΕ, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο επιτιθέμενος κατέστρεψε με βαριά ένα μέρος της αναμνηστικής πλάκας. “Η ανακριτική ομάδα προέβη σε όλες τις ενέργειες με σκοπό την ταυτοποίηση και τη σύλληψη του αυτουργού”, αναγράφει στη συνέχεια η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Η αναμνηστική πλάκα τοποθετήθηκε στους λόφους της Τεχνητής Λίμνης στις 15 Ιουλίου τιμώντας τους πεσόντες που έπεσαν κατά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου 2016.

Η τοποθέτηση της αναμνηστικής πλάκας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, πολεμικών αντιπαραθέσεων και ισχυρής εναντίωσης της κοινής γνώμης. Να προσθέσουμε ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αμφισβήτησης, μερικέ μέρες πριν την αναμνηστική πλάκα πολίτες είχαν περιτυλίξει με χαρτί υγείας.

Στοιχεία από το lapsi.al

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon