«Ανάφλεξη» στο Κόσοβο… Αλβανοί έφηβοι μαχαίρωσαν Σέρβο

Δημοσιεύθηκε: 02/09/2019 13:58 Τελευταία Ενημέρωση: 02/09/2019 13:58 Από: Tachydromos

Ο τραυματισμός, εχθές βράδυ, με μαχαίρι ενός νεαρού Σέρβου στην βόρεια Μιτρόβιτσα του Κοσόβου, προκαλεί ανησυχία στον σερβικό πληθυσμό και προβληματισμό στο Βελιγράδι. Ο δεκαοχτάχρονος Σέρβος, μετά από φραστικό διαπληκτισμό που είχε η παρέα του με συνομήλικους τους Αλβανούς, δέχθηκε πλήγμα με αιχμηρό αντικείμενο στην κοιλιακή χώρα. Μεταφέρθηκε στο σερβικό νοσοκομείο της πόλης όπου και χειρουργήθηκε.

Η διεύθυνση του νοσοκομείου ανακοίνωσε ότι ο τραυματισμός του εφήβου προκλήθηκε με μαχαίρι και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Το επεισόδιο συνέβη κοντά στην γέφυρα που ενώνει το σερβικό και το αλβανικό τμήμα της πόλης, η οποία παρέμενε κλειστή για περισσότερα από τέσσερα χρόνια ενώ πριν από μερικές ημέρες ξανάνοιξε και επετράπη η κυκλοφορία πολιτών και οχημάτων.

Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος στην βόρεια Μιτρόβιτσα Μπέσιμ Χότι δήλωσε ότι μετά το επεισόδιο και τον τραυματισμό του νεαρού Σέρβου, οι Αλβανοί που συμμετείχαν στην συμπλοκή διέφυγαν στο νότιο τμήμα της πόλης. Ο Χότι ανέφερε ότι εξετάζεται το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της αστυνομίας για να ανακαλυφθούν οι δράστες.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς απέδωσε πολιτική σημασία στο επεισόδιο τονίζοντας ότι εξυπηρετεί την προεκλογική εκστρατεία των εξτρεμιστικών κομμάτων που επιθυμούν την δημιουργία κλίματος έντασης, ενόψει των εκλογών της 6ης Οκτωβρίου. Ο Βούτσιτς χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση των ευρωπαϊκών θεσμών στο Κόσοβο (EULEX) να ανοίξει η γέφυρα μέσα στην προεκλογική περίοδο.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Κοσόβου Ράμους Χαραντινάι καταδίκασε τον τραυματισμό του νεαρού Σέρβου. «Καταδικάζω έντονα τον ξυλοδαρμό και το μαχαίρωμα του νεαρού Σέρβου και καλώ τις αρχές να αντιδράσουν άμεσα για να ανακαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες», έγραψε σε ανάρτηση του στο facebook ο Ράμους Χαραντινάι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon