Ενόχληση στους αλβανούς Σκοπίων …για δράσεις Απόστρατων Ξάνθης!

Δημοσιεύθηκε: 13/09/2019 14:01 Τελευταία Ενημέρωση: 14/09/2019 11:08 Από: Tachydromos

Στο ειδησεογραφικό διαδικτυακό εργαλείο των Αλβανών των Σκοπίων, ΙΝΑ (Illyrian News Agency) αναρτήθηκε τις τελευταίες ώρες ένα άρθρο – αχταρμάς ασυναρτησιών και μισών αληθειών και άλλων αληθοφανών ιστορικών γεγονότων και προσώπων, του γνωστού πλέον Αρμπέν Λάλα, θρέμμα κάποτε κι αυτό της Ελλάδας. Εδώ και χρόνια κατοικοεδρεύει στο Τέτοβο και από κει επιτίθεται με μένος σε οτιδήποτε ελληνικό, ειδικά δε στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα, πολιτικούς της εκπροσώπους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με ιδιαίτερη έμφαση στον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ Β. Ντούλε, και κυρίως τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και την Ορθόδοξη εν γένει Εκκλησία.

Επί του συγκεκριμένου τώρα: με βάση σχετική ανάρτηση της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού της περιοχής της Ξάνθης, στη Θράκη, που αφορά σε προγραμματισμένη εκδρομή τους σε περιοχές της Αλβανικής επικράτειας, ο συνομωσιολόγος Λάλα στήνει ένα ολόκληρο σενάριο γεμάτο με φαντάσματα του παρελθόντος και μίση που καμιά σχέση δεν έχουν ούτε με το εν λόγω σωματείο, ούτε με το Πρόγραμμα της Εκδρομής τους άλλο τόσο δε με την πραγματικότητα. Απλά ο άνθρωπος είναι γεμάτος μίσος και φόβους και προσπαθεί να διαδώσει ανάλογο κλίμα όπου δύναται.

Υπάρχει βέβαια και μια άλλη πιθανή ερμηνεία: μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς πόσο ενοχλούνται τα δίκτυα των Τουρκικών υπηρεσιών και ειδικά αυτά του Προξενείου Κομοτηνής από τη δραστηριότητα συλλογικοτήτων και ειδικά ανθρώπων υψηλής παιδείας όπως οι έλληνες στρατιωτικοί στην περιοχή της Θράκης ώστε να αντισταθμιστεί η προπαγάνδα και οι δραστηριότητες εκτουρκισμού της Δυτικής Θράκης. Ε λοιπόν είναι τα ίδια δίκτυα που συντηρούν και τους ανθρώπους τους στα Σκόπια και το «κόμμα» του Ιντρίζι στα Τίρανα και άλλα παρεμφερή όπως και το δίκτυο των Ιμάμιδων στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο των μουσουλμανικών αλβανικών πληθυσμών. Οπότε ο Λάλα μπορεί να μην ενημερώθηκε πρωτογενώς για την ιστοσελίδα της Ενώσεως Αξιωματικών της Ξάνθης αλλά να του «τέθηκε ειδικά υπόψη» προς ανάλυση κι εκτίμηση… ξέρει εκείνος από τέτοια!

Τι δεν γράφει προκειμένου εξωτερικεύση τις αντιλήψεις του για το πώς θέλει κλεισμένη την Αλβανία και χειραγωγημένη την Εθνική Ελληνική Μειονότητα! Παίζοντας το ενημερωμένος γράφει ότι η Ένωση θα μεταφέρει βιβλία και προπαγανδιστικό υλικό, ότι θα μιλήσει για τον Γεώργιο Ζωγράφο και θα επισκεφθεί το μέρος όπου δολοφόνησαν τον Κ. Κατσίφα και άλλα σχετικά που διεγείρουν τον εθνικισμό. Μόνο που ομολογεί και κάτι ότι η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ξάνθης έχει πέντε χρόνια που επισκέπτεται τα μέρη που πολέμησαν κι έπεσαν ηρωικώς οι Έλληνες στρατιωτικοί στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο και κάποια σχολεία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητα προκειμένου μοιραστούν στιγμές χαράς αλλά και συμβολικά δώρα της αγάπης τους.

Και αυτά φοβίζουν το Λάλα ή και από μόνο του το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν χρέος το Μνημόσυνο για όσους πολέμησαν του Φασίστες και τους συνεργάτες τους καθώς επίσης και που επισημαίνουν με συμβολικό τρόπο ότι ο Ελληνισμός στα εδάφη αυτά δεν είναι όμηρος λογικών όπως οι δικές του;

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon