ΣΟΡΕΚΑ: Η απογραφή θα πρέπει να γίνει με ελεύθερη βούληση

Δημοσιεύθηκε: 20/09/2019 12:20 Τελευταία Ενημέρωση: 21/09/2019 15:04 Από: Tachydromos

Ο Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία, Λουίγκι Σορεκα, μιλώντας σε εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε το προσχέδιο για την απογραφή του πληθυσμού και των κατοικιών, θεώρησε το γεγονός αυτό ως την επόμενη δοκιμασία για την Αλβανία.

Ο αρχιδιπλωμάτης της ΕΕ είπε ότι η απογραφή του πληθυσμού θα αποτελέσει τη βάση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, εκφράζοντας εκ νέου την επιθυμία ώστε η Αλβανία αποσπάσει μια θετική απάντηση τον Οκτώβριο.

«Είμαστε εδώ για νασυζητήσομε το επόμενο στοίχημα, την απογραφή του πληθυσμού και των κατοικιών το 2020. Η σημασία της απογραφής του πληθυσμού δεν αφορά μόνο την Αλβανία, αλλά και την ΕΕ και την επιδίωξη της Αλβανίας να γίνει μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Η απογραφή θα αποτελέσει το θεμέλιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Ελπίδα μου είναι να γίνει όσο ταχύτερα ε έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Η απογραφή του 2011 έβαλε έναν σημαντικό λίθο για όλη την ΕΕ. Και στην Αλβανία η απογραφή εκτιμήθηκε βάσει των δεδομένων του Eurostat. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει επισημάνει ότι η απογραφή του 2011 δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των Αλβανών να δηλώσουν ελεύθερα την καταγωγή τους. Να μη παραβλέψουμε αυτή την τόσο σημαντική του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο είπε ότι η απογραφή θα πρέπει να γίνει με ελεύθερη βούληση», είπε ο Σορέκα.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon