Έτοιμη να στείλει βοήθεια στην Αλβανία η Ελλάδα για τον σεισμό

Δημοσιεύθηκε: 22/09/2019 11:27 Τελευταία Ενημέρωση: 22/09/2019 11:27 Από: Tachydromos

Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών, με μία ανάρτηση στο λογαριασμό του στο twitter, στο λαό και την κυβέρνηση της Αλβανίας που δοκιμάζονται από τον σεισμό που έπληξε τη χώρα.

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, έχει εκφράσει την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς να συνδράμει τις αλβανικές αρχές στην αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.

Εικόνες καταστροφής στην Αλβανία από τον ισχυρό σεισμό -Αυτοκίνητο κόπηκε στα δύο Η πρώτη δόνηση που σημειώθηκε ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, σύμφωνα με τη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, ενώ λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε νέος σεισμός, 5 Ρίχτερ! Οι ισχυρές δονήσεις έγιναν αισθητές στις κοντινές περιοχές της Ελλάδας.

Από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην Αλβανία προκλήθηκαν ζημίες σε σπίτια και σε κτίρια, ενώ κομμάτια από το κτίριο Γεωλογίας στα Τίρανα κατέρρευσαν. Μάλιστα, τα συντρίμμια από το κτίριο έκοψαν στα δύο ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν στην περιοχή. Τα αλβανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες.

Πηγή:iefimerida.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon