Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια, μετά την ολοκλήρωση της τετραμερούς συνάντησης με τους ομολόγους του της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Κροατίας

Δημοσιεύθηκε: 25/09/2019 18:22 Τελευταία Ενημέρωση: 25/09/2019 18:22 Από: Tachydromos

«Είχα τη μεγάλη χαρά σήμερα, εδώ, στα γραφεία της ελληνικής Αντιπροσωπείας να φιλοξενήσω τους Υπουργούς Εξωτερικών των τριών βαλκανικών χωρών που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Κροατίας. 

Στο πλαίσιο της συνάντησής μας μιλήσαμε για την προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, για την κοινή μας αντίληψη ότι οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει να έχουν μια ευρωπαϊκή προοπτική και τα ειδικά θέματα που δημιουργεί η διεύρυνση όσον αφορά τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. 

Νομίζω ότι είναι ένα καλό βήμα να μπορούν οι Υπουργοί Εξωτερικών των βαλκανικών χωρών να μιλάνε μεταξύ τους και να καταλήγουμε σε κοινές θέσεις που αφορούν το κοινό συμφέρον και την κοινή ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Είναι κάτι το οποίο η Ελλάδα θα συνεχίσει και θα ήθελα να πω ότι η Ελλάδα, μετά από δέκα χρόνια κρίσης, βγαίνει ξανά από την απομόνωση που η κρίση την οδήγησε. Με αυτοπεποίθηση, στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στη Μεσόγειο, στην Ευρώπη, στον κόσμο».

Mfa.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon