Ολλανδός ΥΠΕΞ: Θα θέσουμε βέτο στην Αλβανία για την ΕΕ

Δημοσιεύθηκε: 30/09/2019 10:24 Τελευταία Ενημέρωση: 30/09/2019 10:25 Από: Tachydromos

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Στεφ Μπλοκ, δήλωσε ότι τα Σκόπια και τα Τίρανα πρέπει να αξιολογηθούν ξεχωριστά, όσον αφορά την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο των Σκοπίων- Mia.

«Πιστεύω ότι η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία, πρέπει να αξιολογηθούν ανεξάρτητα, επειδή είναι διαφορετικές χώρες με διαφορετικά προβλήματα και διαφορετικούς βαθμούς προόδου. Έχω, επίσης, επισημάνει πρόσφατα ότι πιστεύω πως ο ρυθμός προόδου της Βόρειας Μακεδονίας είναι σαφώς υψηλότερος από εκείνον της Αλβανίας», ανέφερε ο Μπλοκ σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

«Η Αλβανία πρέπει να έχει την ευκαιρία να αρχίσει διαπραγματεύσεις μόλις εκπληρώσει τα κριτήρια. Αυτό δεν συμβαίνει ακόμη», δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός.

Ανέφερε ότι η θέση της χώρας του παραμένει αμετάβλητη, δηλαδή, ότι οι διαπραγματεύσεις με την Αλβανία δεν πρέπει να ξεκινήσουν, εκτός εάν έχουν ικανοποιηθεί οι απαιτήσεις του Ιουνίου του 2018, πράγμα που σημαίνει ότι οι Κάτω Χώρες θα ασκήσουν βέτο στην Αλβανία στις 18 Οκτωβρίου, παρά την θετική απόφαση της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής.

www.echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon