Παραιτείται ο εισαγγελέας της υπόθεσης Κατσίφα

Δημοσιεύθηκε: 01/10/2019 13:17 Τελευταία Ενημέρωση: 02/10/2019 18:13 Από: Tachydromos

Αιφνιδιαστική παραίτηση του εισαγγελέα Βαρέων Εγκλημάτων Νιάζι Σεφέρι (Νjazi Seferi) ο οποίος είχε στα χέρια του την υπόθεση εκτέλεσης του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, που εκτελέστηκε το μεσημέρι της 28 Οκτωβρίου 2018 στο χωριό Βουλιαράτες, ενώ ήταν σε εξέλιξη οι δραστηριότητες στο Νεκροταφείο των Ελλήνων Πεσόντων του Πολέμου του Σαράντα.

Στο κείμενο παραίτησής του, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, ο παραιτηθέντας εισαγγελέας επικαλέστηκε λόγους υγείας. Η παραίτησή του έχει μπει ήδη στη ημερήσια διάταξη του Ανώτερου Συμβουλίου Εισαγγελίας, που αναμένεται να πάρει την απόφαση.

Ο Σεφέρι έχει στα χέρια του την υπόθεση από την ημέρα της άδικης εκτέλεσης του βορειοηπειρώτη νεαρού, χωρίς να έχει ολοκληρώσει ακόμη το φάκελο ερευνών στην οικογένεια και τους δικηγόρους της. Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει και την έντονη ανησυχία του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια και του ίδιου του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη οι οποίοι απαίτησαν ρητά από τις αλβανικές αρχές την διαλεύκανση της υπόθεσης και των συνθηκών, κάτω από τις οποίες αφαιρέθηκε η ζωή σε έλληνα υπήκοο.

Η δυσαρέσκεια των ελληνικών αρχών για την χρονοτριβή στην έκδοση του πορίσματος, ίσως να είναι η αληθινή αιτία παραίτησης του αλβανού εισαγγελέα, ώστε η αλβανικές διωκτικές αρχές να βρουν άλλοθι ώστε να κερδίσουν χρόνο για να συρράψουν την υπόθεση, ή οποία μπάζει απ’ όλες τις πλευρές, καθώς πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονία άνευ λόγου και αιτίας.

Η κίνηση αυτή, ίσως να σχετίζεται και με το γεγονός, ότι είμαστε ενόψει των φετινών εκδηλώσεων για την 28 Οκτωβρίου και η καθυστέρηση στην έκδοση του πορίσματος, μπορεί να προκαλέσει καινούργιες αντιδράσεις στις γραμμές των ελλήνων βορειοηπειρωτών και των σωματείων τους.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon