Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 28 οργανώσεις «χρηματοδοτεί» το «Ίδρυμα Σόρος» στην Αλβανία!

Δημοσιεύθηκε: 03/10/2019 18:07 Τελευταία Ενημέρωση: 03/10/2019 18:07 Από: Tachydromos

Στη δημοσιότητα κατάσταση με τα ονόματα των πιο γνωστών οργανώσεων.

Το «Ίδρυμα Σόρος», οι κρυφές και φανερές «χορηγίες» του, καθώς και οι σχέσεις που διατηρεί ο ισχυρός, πολυπράγμων άνδρας με τη σημερινή κυβέρνησης της Αλβανίας και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, προσωπικά, είναι ένα θέμα που απασχολεί συχνά τα αλβανικά ΜΜΕ.

Χθες αντιπολιτευόμενη αλβανική ιστοσελίδα προέβη στην αποκάλυψη λίστας 28 οργανώσεων στη χώρα οι οποίες λαμβάνουν χρήματα από το «Ίδρυμα Σόρος». Το δημοσίευμα τονίζει ότι το δίκτυο των οργανώσεων αυτών είναι ιδιαίτερα ευρύ, ότι άλλες λειτουργούν μέχρι σήμερα, ενώ άλλες όχι, και δίνει στη δημοσιότητα κατάσταση με τα ονόματα των πιο γνωστών οργανώσεων.

Ανάμεσα τους διαβάζει κανείς το «Ευρωπαϊκό Κίνημα στην Αλβανία», το «Κέντρο Κοινοβουλευτικών Ερευνών», το «Κίνημα MJAFT», του οποίου πρόεδρος είχε διατελέσει ο νυν δήμαρχος Τιράνων, Εριόν Βελίαϊ, το «Ινστιτούτο Δημοκρατίας και Διαμεσολάβησης», το «Εκλογικό Συμβούλιο Αλβανίας», το «Respublica», το «Ινστιτούτο Αλβανικών ΜΜΕ», το «Αλβανικό Ινστιτούτο Διεθνών Μελετών», η «Αλβανική Επιτροπή του Ελσίνκι», το περιοδικό «BIRN Albania», το «Open Data Albania», το «Κίνημα Νεολαίας Αιγυπτίων και Ρομά», ο σύλλογος «Τα παιδιά είναι το μέλλον», το «Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών», κ.α. Ορισμένα εξ αυτών είναι πολύ αγαπητά και ενεργά στην Κοινωνία των Πολιτών, ενώ χαίρουν εκτιμήσεως από διπλωμάτες και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών διαπιστευμένων στην αλβανική πρωτεύουσα.

Η ιστοσελίδα επισημαίνει ότι δεδομένου ότι η πλειονότητα των φορέων και των προγραμμάτων που λαμβάνουν χρηματοδότηση από το «Σόρος», έχουν σχέση με τη διακυβέρνηση, τη νομοθεσία και τους κρατικούς θεσμούς, εγείρονται πολιτικά και ηθικά ζητήματα για το κατά πόσο ο πολυμήχανος Σόρος με όχημα το ίδρυμά του ελέγχει και επηρεάζει την αλβανική πολιτική σκηνή, και συγκεκριμένα τον «επιρρεπή» Έντι Ράμα.

https://lawandorder.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon