Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Ζάεφ

Δημοσιεύθηκε: 19/10/2019 15:27 Τελευταία Ενημέρωση: 19/10/2019 15:27 Από: Tachydromos

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, στον απόηχο του της άρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια.

«Στις εκλογές οι πολίτες θα αποφασίσουν σε ποιο μονοπάτι θα πρέπει να συνεχίσει η χώρα μας. Οι πολίτες θα μας υποδείξουν ποιον δρόμο να ακολουθήσουμε» έγραψε στο Twitter o Ζόραν Ζάεφ και συμπλήρωσε: «Δεν θα το βάλουμε κάτω. Θα παλέψουμε γενναία και αποφασιστικά. Δεν θα τους αφήσουμε να ανατρέψουν τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε και να πάρουν πίσω την ελευθερία που φέραμε. Για τη χώρα και τους πολίτες, στέκομαι μπροστά σας και υπόλογος σε εσάς».

Ο Ζόραν Ζάεφ ευχαρίστησε την πλειοψηφία -όπως ανέφερε- των Ευρωπαίων ηγετών «που πάλεψαν υπέρ μιας θετικής απόφασης» για τη Βόρεια Μακεδονία.

«Είμαστε θύματα ενός ιστορικού λάθους της ΕΕ», συμπλήρωσε ο Ζάεφ, σημειώνοντας ότι καταλαβαίνει την οργή των πολιτών, «ως ακόμη μία ουλή». «Για εμένα η υπόσχεση που δεν τηρήθηκε είναιμια κακή και άδικη πράξη της Ένωσης και την ίδια ώρα ένα πολύ σημαντικό ζήτημα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Slpress.gr

Κοινοποίηση