Ορθόδοξες γυναίκες απ' όλο τον κόσμο συναντήθηκαν με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Δημοσιεύθηκε: 24/10/2019 18:13 Τελευταία Ενημέρωση: 24/10/2019 18:13 Από: Tachydromos

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος για τη Romfea.gr

Ορθόδοξες γυναίκες απ' όλο τον κόσμο, που συμμετείχαν σε διεθνή συνάντηση στο Δυρράχιο Αλβανίας με θέμα: «Προσκύνημα για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη: Η θέση των γυναικών της Ανατολικής Ορθοδοξίας και της Ανατολής σήμερα», επισκέφτηκαν πρόσφατα στα Τίρανα τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο .

Ο Μακαριώτατος τους μίλησε για το σύγχρονο ρόλο των γυναικών στην Εκκλησία, που μπορεί να είναι δημιουργικός και ουσιαστικός σε πολλούς τομείς. Αναφέρθηκε ακόμη στην καθοριστική συμβολή , από άποψης ιεραποστολικού έργου, που έχουν οι γυναίκες στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας.

Και κατά την επικοινωνία τους με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο και κατά τη συνάντηση μεταξύ τους οι Ορθόδοξες γυναίκες επιβεβαίωσαν ότι η παρουσία τους είναι σημαντικότατη και αποτελεσματικότατη και πως η παράδοση της υποδεικνύει την προσωπική και κοινωνική αποστολή της στην πραγματικότητα και στην καθημερινότητα της εποχής μας, όπου οι ανάγκες είναι πολλές και ιδιαίτερες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στη θεματολογία της διεθνούς συνάντησης των Ορθόδοξων γυναικών στο Δυρράχιο ήταν η αντιμετώπιση των προκλήσεων του εικοστού πρώτου αιώνα, όπως η αποκατάσταση της ειρήνης σε περιοχές του πολέμου, των συγκρούσεων και της οικονομικής κρίσης. Ακόμη διατυπώθηκαν σκέψεις για τη φτώχεια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί μετέφερε βιώματα από μια χώρα, της Συρία, όπου δοκιμάζεται η πίστη, είχε η παρέμβαση της εκπροσώπου της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Χριστιανικής Διάσκεψης της Ασίας κας Μαλανκαρά.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσωπήθηκε από την καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών Δήμητρα Κούκουρα, ενώ το Πατριαρχείο της Ρωσίας εκπροσωπήθηκε από την καθηγήτρια και μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών Margarita Nelyubova.

Από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας μίλησαν η αδελφή Ρακέλα για το ρόλο των γυναικών στην εκπαίδευση, η Βιολέτα Πλέπι (με μεταπτυχιακές σπουδές) για το ρόλο το γυναικών στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας και η Μαρίνα Μπάμπα (με μεταπτυχιακές σπουδές) για το ρόλο των γυναικών στην κατήχηση. Να επισημανθεί ότι μέσα στο χώρο της Ορθοδοξίας η γυναίκα ανακαλύπτει την αξία της και την ισοτιμία της.

Έχει μια υπέροχη κοινωνική αποστολή. Αυτή είναι η μεγάλη κλήση-πρόσκληση για κάθε ΟρθόδοξηΟχριστιανή γυναίκα, που μόνο «ως Χριστοφόρος» μπορεί να είναι και Μυροφόρος».

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon