Το Ετήσιο Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο

Δημοσιεύθηκε: 26/10/2019 17:28 Τελευταία Ενημέρωση: 27/10/2019 00:05 Από: Tachydromos

Τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου τιμά σήμερα η Εκκλησία μας και στον ι. Ναό του Αγίου Αθανασίου η ατμόσφαιρα ήταν πνευματικά κατανυκτική και συναισθηματικά φορτισμένη. Μαζί με τη Θεία Λειτουργία για τον Μεγαλομάρτυρα και Μυροβλύτη Δημήτριο τελέστηκε όπως η Εκκλησία ορίζει και το Ετήσιο Μνημόσυνο για τον μακαρίτη Κωνσταντίνο Κατσίφα που προ έτους δολοφονήθηκε αναιτιολόγητα από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας του Κράτους της Αλβανίας.

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου, συγγενείς και φίλοι από την περιοχή, τους Αγ. Σαράντα, της Χιμάρας και διάφορα μέρη της Ελλάδας παραβρέθηκαν στις σχετικές ακολουθίες. Επί το πλείστον δεδομένου ότι ο οικείος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος που με ιερείς της Επισκοπής του τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο, γιόρταζε τα ονομαστήρια, μετείχαν των λατρευτικών ακολουθιών και πολλοί νέοι και άλλοι πιστοί από διάφορες περιοχές.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Κ. Κακκίσης, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής κ. Β. Ντούλες, ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Β. Κάγιος με στελέχη της Οργάνωσης, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ κ. Β. Γιόγιακας κ.α.

Για το βίο και το παράδειγμα ζωής εν Χριστώ του εορτάζοντας Αγίου Δημητρίου μίλησε ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αργυροκάστρου αρχιμ. Πορφύριος. Εν ονόματι των κληρικών και του εκκλησιάσματος ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη τα σχετικά και κυρίως μακροθυμία για να συνεχίσει να φροντίζει το δοκιμαζόμενο ποίμνιο της τοπικής Εκκλησίας και να μεριμνά για τη σωτηρία του. Λόγια βαθιάς πατρικής αγάπης προς τους γονείς και τους οικείους του μακαρίτη Κωνσταντίνου είχε να πει ο Μητροπολίτης Δημήτριος εκφράζοντας τα αισθήματα όλων όσο παραβρέθηκαν για τιμήσουν τη μνήμη και τη θυσία του.

Παρόλες τις προσπάθειες από μέρες πριν των ΜΜΕ με κυβερνητική παρότρυνση ώστε να δημιουργήσουν κλίμα έντασης το Μνημόσυνο κατά και την παράδοση του τόπου ήταν απολύτως ήρεμο και ειρηνικό.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Β. Ντούλες με δηλώσεις του στα αλβανικά ΜΜΕ που είχαν εντονότατη παρουσία παρότρυνε τους δημοσιογράφους να παρουσιάσουν αντικειμενικά την επικρατούσα κατάσταση και να μην γίνουν φερέφωνα και συνεργοί εκείνων που αποτελούν το δολοφονικό δάκτυλο του μακαρίτη Κωνσταντίνου και που θέλουν διαρκώς να δηλητηριάζουν τις σχέσεις μεταξύ Ελληνικού κι Αλβανικού λαού. Επανέλαβε κι επισήμανε την πάνδημη κατακραυγή των παρευρισκομένων και γενικά της ΕΕΜ που ένα χρόνο μετά ακόμη δεν υπάρχει Εισαγγελικό Πόρισμα για τις συνθήκες δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Σε παρακείμενη αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου προσφέρθηκε καφές και οι μετέχοντες εξέφρασαν συλλυπητήριες ευχές στους γονείς του Κωνσταντίνου.

Τα αλβανικά ΜΜΕ προσπαθούν να εστιάσουν σε μεμονωμένα ξεσπάσματα αγανακτισμένων πολιτών μελών της ΕΕΜ σχετικά με αδιαφορία των αρμοδίων φορέων της πολιτείας να απαντήσουν με τα όσα ο νόμος ορίζει σχετικά με την υπόθεση.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon