Το συγκλονιστικό μήνυμα του πιλότου του F-16: Ο Έλληνας δε γονατίζει παρά μόνο στους νεκρούς

Δημοσιεύθηκε: 28/10/2019 23:01 Τελευταία Ενημέρωση: 28/10/2019 23:01 Από: Tachydromos

Από τους αιθέρες, ενώ έκανε την αεροπορική επίδειξη, ο πιλότος του μαχητικού F-16 της Ομάδας "Ζευς" απήγγειλε στίχους του Ρίτσου κι έστειλε το μήνυμά του προς τον ΠτΔ και όλους τους Έλληνες. Τι απάντησε ο Πρ. Παυλόπουλος κατά την επικοινωνία τους.

Η στιγμή της κορύφωσης κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, επήλθε με το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας προς τον ελληνικό λαό.

Από τους αιθέρες, ενώ έκανε την αεροπορική επίδειξη, ο πιλότος του μαχητικού F-16, της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων «Ζευς», που με τις εντυπωσιακές ασκήσεις ακριβείας και επικίνδυνους ελιγμούς πάνω από το χώρο της παρέλασης κέρδισε τις εντυπώσεις, έστειλε το μήνυμα του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Θεσσαλονικείς και όλους τους Έλληνες, λέγοντας:

«Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Μακεδονία, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη».

Πρόσθεσε, μάλιστα, τον περίφημο στίχο του ποιητή Γιάννη Ρίτσου από την ποιητική συλλογή «Οι γειτονιές του κόσμου»:

«Ετούτος ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του».

Νωρίτερα το αεροπλάνο της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Ζευς της Πολεμικής Αεροπορίας είχε παρουσιάσει τις δυνατότητες του αλλά και του πιλότου με κατακόρυφους ελιγμούς, αλλά και χαμηλές πτήσεις με ταχύτητα πάνω από 650 μίλια την ώρα.

Ο υποσμηναγός Μανώλης Χριστάκης ο οποίος παρουσίασε τους ελιγμούς του F-16 της ομάδας «Ζευς» είπε:

«Αφιερώνουμε εκ μέρους του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας την πτήση αυτή στους άνδρες και τις γυναίκες όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που δίνουν καθημερινή μάχη για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Επικοινωνία Παυλόπουλου και πιλότου F-16 Ο Προκόπης Παυλόπουλος ανταπέδωσε τον χαιρετισμό στον επισμηναγό Δημήτρη Βολακάκη, λέγοντας:

«Κύριε Επισμηναγέ, ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και ειδικότερα για την Πολεμική μας Αεροπορία. Αποδεικνύετε καθημερινά ότι τα φτερά του αεροσκάφους σας είναι προέκταση της ψυχής σας, προέκταση της ψυχής του λαού μας του Έθνους μας. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να σας προστατεύει και να σας δυναμώνει».

https://www.news247.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon