Δαμόκλειος σπάθη η Εισαγγελία

Δημοσιεύθηκε: 01/11/2019 14:57 Τελευταία Ενημέρωση: 04/11/2019 10:26 Από: Tachydromos

Προφανώς πρόκειται για κατευθυνόμενες εισαγγελικές διαδικασίες προ των διώξεων σε ότι αφορά οικείους του μακαρίτη Κωνσταντίνου Κατσίφα αλλά και κάτοικο της περιοχής. Τούτο διότι η Εισαγγελία της Αλβανίας προφανώς έχει συναίσθηση της αδυναμίας της: εδώ κι ένα χρόνο δεν έχει ολοκληρώσει σχετική έρευνα και διατυπώσει πόρισμα αναφορικά με δολοφονία από Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας του Κ. Κατσίφα.

Κι όμως κάποια κέντρα την εξωθούν ώστε να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το ήδη φορτισμένο κλίμα γύρω απ’ την υπόθεση. Η παραίτηση δύο εισαγγελέων που είχαν την υπόθεση Κατσίφα, και η καθυστέρηση για την κλήρωση του επόμενου που θα την αναλάβει μαρτυρά αν μη τι άλλο εξωθεσμικές πιέσεις και παρεμβάσεις στο έργο των εισαγγελέων. Μπορεί τούτο να αφορά την συμπεριφορά της ίδιας της ομάδας των ανδρών που απαρτίζουν το πολλές φορές παραβατικά και σχεδόν παρακρατικά συμπεριφερόμενο Τμήμα των Ειδικών Δυνάμεων, μπορεί πολιτικές παρεμβολές αλλά και εμπλοκή κέντρων του deep state.

Οι ειδήσεις εξ άλλου ότι το Γραφείο Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Αστυνομίας του Κράτους της Αλβανίας παρέπεμψε σχετική αναφορά στην Εισαγγελία Αργυροκάστρου για ανάκριση και ενδεχόμενο δίωξης εις βάρος της Βασιλείας Κατσίφα του Μιχαήλ, μητέρα του δολοφονηθέντος Κωνσταντίνου, δείχνει τα ίχνη. Η Βασιλεία στον πόνο της πάνω στον τάφο του νεαρού γιού της, με δεδομένο ότι ένα χρόνο μετά δεν υπάρχει επίσημη έκθεση των διωκτικών αρχών για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού της μπορεί να είπε κάποια λόγια. Αυτά όμως δεν αποτελούν αντικείμενο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και ούτε επαρκή ώστε να ξεκινήσουν εις βάρος της εισαγγελικές διαδικασίες δίωξης. Μπορεί να ακούστηκαν ότι της σκότωσαν το παιδί της Αλβανοί, αλλά είναι προφανές ότι αναφέρεται στην εθνική ταυτότητα των ανδρών της αστυνομίας που τελούσαν εν υπηρεσία εκείνη τη μοιραία στιγμή.

Εκτός εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι κατά την τακτική τους εκπαίδευση στην Τουρκία αλλάζουν κι εθνικότητα.

Ωστόσο ανάλογη δίωξη φαίνεται να ξεκινά αυτεπάγγελτα η Εισαγγελία Αργυροκάστρου και για τον εκ Δερβιτσάνης κάτοικο Α. Διαμαντή. Στον ίδιο δεν έχει φτάσει καμιά κλήτευση εν τούτοις όμως τα ΜΜΕ κάνουν λόγο ότι θα ανακριθεί σχετικά με συμπεριφορά του έναντι των δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων την ημέρα του ετήσιου Μνημόσυνου του Κωνσταντίνου. Κάποιοι προφανώς προσπαθούν να κατευθύνουν την Εισαγγελία και να τη θέτουν προ τετελεσμένων καθώς τα δημοσιεύματα πέραν των άλλων «χρήζουν» τον Α.Δ. και ως επικεφαλής του τοπικού Παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο παρελθόν πράγμα που δεν υπήρξε ποτέ. Εκείνη την ημέρα του Μνημόσυνου επίσης υπό συναισθηματικό φόρτο και προφανώς ενοχλημένος που ενώ πήγαινε στην εκκλησία για την τελετή βρέθηκε να τον τραβούν ταυτόχρονα ένας λόχος κυριολεκτικά τηλεοπτικών καμερών, φώναξε να απομακρυνθούν και να του ανοίξουν το δρόμο. Επί το πλείστον τους έκανε την παρατήρηση εάν τους έχει απασχολήσει το γεγονός ότι ένα χρόνο μετά την εκτέλεση δεν υπάρχει μια ερμηνεία για το τραγικό επεισόδιο.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon