20η επέτειος λειτουργίας της κλινικής «Ευαγγελισμός» της Εκκλησίας της Αλβανίας

Δημοσιεύθηκε: 04/11/2019 13:01 Τελευταία Ενημέρωση: 04/11/2019 13:01 Από: Tachydromos

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Από την πρώτη στιγμή στην Αλβανία ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος εστίασε, εκτός όλων των άλλων, και στην παροχή ολοκληρωμένων και σύγχρονων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, ανεξάρτητα θρησκεύματος, γλώσσας και καταγωγής, προκειμένου να μπορούν να ζουν όσο το δυνατόν ανθρώπινα και μέσα σε συνθήκες υγιεινής.

Και το κυριότερο για να ξανανιώσουν πρόσωπα, που έχουν στήριγμα, και δεν χάνονται στα δαιδαλώδη μονοπάτια του κόσμου και στο λαβύρινθο των αδιεξόδων του.

Για να ενισχύσει το σύστημα υγείας λειτούργησε το 1994 την κλινική Άγιος Λουκάς το 1994, η οποία φιλοξενούνταν μέσα σ' ένα σπίτι.

Παράλληλα μονάδες υγείας δημιουργήθηκαν σ΄ όλη τη χώρα, όπως στους Γεωργουτσάτες, στην Καβάγια και στην Κορυτσά, όπου παρέχονται οι πρώτες βοήθειες και δίνονται φάρμακα, ενώ συστάθηκε και κινητή οδοντιατρική μονάδα.

Το 1999 ιδρύθηκε το Διαγνωστικό Κέντρο Ευαγγελισμός στα Τίρανα, με εξειδικευμένο προσωπικό, με ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, με ευαισθησία και ενδιαφέρον για το ανθρώπινο πρόσωπο, που είναι εικόνα του Θεού.

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στο πνευματικό κέντρο του ναού της Αναστάσεως, εορτάστηκε η συμπλήρωση 20 ετών από τη λειτουργία της Κλινικής, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, ο οποίος κατόρθωσε και συγκέντρωσε χρήματα για να υλοποιήσει το όραμά του και βρήκε μεγάλη ανταπόκριση.

Ο Μακαριώτατος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «όλα γίνονται με τη χάρη του Θεού και υπενθύμισε την πορεία της κλινικής, ευχαριστώντας όσους συνετέλεσαν και συνέβαλαν στο χρήσιμο αυτό έργο».

Πρόκειται για ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων, όπως γιατροί, ακαδημαϊκοί, άλλοι επιστήμονες, πολιτικοί, απλοί πιστοί.

Στελέχη της κλινικής αναφέρθηκαν στην ιστορία της και στον τρόπο λειτουργίας της.

Υπάρχουν όλες σχεδόν οι ειδικότητες, πραγματοποιούνται εξετάσεις και η φροντίδα των ασθενών γίνεται με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Το 2011 δημιουργήθηκε και αυτόνομο τμήμα οφθαλμολογίας, ενώ τον Μάρτιο του 2018 ξεκίνησε η υπηρεσία «Παναγία», ένα σύγχρονο κέντρο φροντίδας για τους ηλικιωμένους.

Στο τέλος της εκδήλωσης, όπου παρέστησαν ο Μητροπολίτης Ελμπασάν Αντώνιος, ο Μητροπολίτης Αμαντείας Ναθαναήλ, ο Επίσκοπος Βίλιδος Άστιος, οι γιατροί και το προσωπικό της Κλινικής «Ευαγγελισμός» επέδωσαν στον Αρχιεπίσκοπο ως δώρο ευγνωμοσύνης μια εικόνα του.

Η ευσπλαχνία και η φιλανθρωπία του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου αγγίζει σωματικά και ψυχικά το λαό της Αλβανίας.

Το φως του διαπερνά την κοινωνία και φανερώνει το βάθος και την αξία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Αποκαλύπτει τον προορισμό και την αποστολή της Ορθοδοξίας και το σκοπό όλων όσα υπάρχουν.

Αναρίθμητοι άνθρωποι, κλονισμένοι από ασθένειες, βρίσκουν καταφύγιο θεραπείας στην κλινική «Ευαγγελισμός», ένα από τα πολλά έργα προόδου και προσφοράς του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon