Η Σύναξις των Αγίων της Μητροπόλεως Αργυροκάστρου

Δημοσιεύθηκε: 18/11/2019 10:04 Τελευταία Ενημέρωση: 19/11/2019 20:21 Από: Tachydromos

Όπως εξάλλου έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, χθες, τρίτη του Νοεμβρίου Κυριακή (17 Νοεμβρίου) στην Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου γιορτάστηκε η Σύναξη των τοπικών Αγίων της Μητροπόλεως Αργυροκάστρου.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου με βαθιά πνευματική διάσταση και ιδιαίτερα ωφέλιμη στην οικοδόμηση της κοινότητας των πιστών. Αυτό ώστε και να καλλιεργείται η περί αγιότητας έννοια μέσα στο ποίμνιο και το σύγχρονο κόσμο αλλά και να αναδεικνύεται η πλούσια ιστορία του τόπου ώστε οι πιστοί να έχουν παραδείγματα που τους αγγίζουν στον πνευματικό τους καθημερινό βίο και στην προσπάθεια ώστε να κρατηθούν δεμένοι με τις ρίζες και τον τόπο τους. Έτσι απ’ τη μια προχωρά μεθοδικά η προσπάθεια για τη συγγραφή των συναξαριών των τοπικών αγίων της Ορθοδοξίας, να συγγράφεται ο βίος τους για τους νέους και τους μαθητές και επί το πλείστον να αιτείται όλο το σώμα της τοπικής εκκλησίας τις πρεσβείες των αγίων της Μητροπόλεως για τη σταθερή πρόοδο του έργου σε όλους τους τομείς.

Μαζί βέβαια οι πιστοί έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν και την Επέτειο της Ενθρονίσεως του τοπικού ποιμενάρχη, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργυροκάστρου (φέτος είναι η 13η Επέτειος), ως ένα απ’ τα πιο ουσιαστικά επιτεύγματα στην προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου για την ανασύσταση απ’ τις στάχτες του κομουνιστικού αθεϊστικού διωγμού της Εκκλησίας στην Αλβανία.

Στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στο Αργυρόκαστρο τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη κ. Δημητρίου και με τη συμμετοχή ιερέων της πόλης του Αργυροκάστρου και άλλων περιοχών της Μητροπόλεως. Πιστοί, νέοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί τόσο του εκπαιδευτικού οργανισμού «Πνοή Αγάπης» και άλλων, συμμετείχαν στην λατρευτική σύναξη αλλά και άλλες δραστηριότητες που περιείχε το πρόγραμμα της Εορτής.

Εν ονόματι του κλήρου και του εκκλησιάσματος εκφράστηκαν οι σχετικές ευχές στον Μητροπολίτη για την επέτειο της ενθρονίσεως του που συμπίπτει με την κανονική ανασύσταση της Μητροπόλεως, δεδομένου ότι όπως είναι γνωστό για πολλές δεκαετίες έμεινε άνευ αρχιερέα. Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τους πιστούς που παραβρέθηκαν και παρότρυνε για μεγαλύτερες ευχαριστίες προς τον Θεό για τα σπουδαία δώρα που χαρίζει στην τοπική εκκλησία και ειδικά ευγνωμοσύνη για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο που χωρίς εκείνον η Εκκλησία μας δεν θα είχε αρχιερείς, κατά συνέπεια δεν θα είχε ιερείς και ναούς ώστε να τελείται η λατρεία του Θεού, δεν θα υπήρχε στην ουσία Ορθόδοξος Εκκλησία.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon