Σεισμολόγοι προειδοποιούν για ισχυρούς μετασεισμούς – Ο Ράμα τουιτάρει συνεχώς για τις εξελίξεις

Δημοσιεύθηκε: 26/11/2019 10:53 Τελευταία Ενημέρωση: 26/11/2019 10:59 Από: Tachydromos

Από τον πρώτο που δέχθηκε ο Αλβανός πρωθυπουργός τηλεφώνημα αλληλεγγύης στις 09.02 (τοπική ώρα Αλβανίας) το πρωί της Τρίτης, ήταν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο σεισμολόγος, Rrapo Ormani, προειδοποιεί τους Αλβανούς πολίτες ότι θα ακολουθήσουν ισχυροί μετασεισμοί, μικρότερης κλίμακας από τον κύριο που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τρίτης, 26 Νοεμβρίου, στη γείτονα και θεωρείται ο πιο δυνατός της τελευταίας τριακονταετίας στην Αλβανία.

Ο Ormani συμβουλεύει τον κόσμο να παραμείνει έξω από τα σπίτια του για αρκετές ώρες ακόμη, καθώς η αντοχή των κτιρίων έχει υποστεί πλήγμα. Ο σεισμολόγος εφιστά την προσοχή πολιτών και αρμοδίων επισημαίνοντας ότι κάτι ανάλογα είχε συμβεί στη χώρα το 1926, όταν μετά από έναν ισχυρό σεισμό, ακολούθησαν και άλλοι ισχυρότατοι μετασεισμοί.

Ο Ράμα τουιτάρει συνεχώς από το πρωί για τις εξελίξεις

Αδιάλειπτη είναι η παρουσία του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, στα social media από το πρωί, όπου ενημερώνει συνεχώς τους πολίτες για τις εξελίξεις, τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό θυμάτων και τραυματιών, τις κινήσεις του κρατικού μηχανισμού, καθώς και τις αντιδράσεις ξένων ηγετών και της διεθνούς κοινότητας. Ο Ράμα καλεί σε αλληλεγγύη και ενότητα αυτές τις κρίσιμες ώρες, ενώ επισημαίνει ότι από την πρώτη ώρα το κράτος ήταν σε ετοιμότητα ώστε να προστατεύσει και να περιθάλψει κάθε ανθρώπινη ζωή σε κίνδυνο. Ο Ράμα από την πρώτη στιγμή ευχαριστεί δημόσια τους ξένους ηγέτες που εξέφρασαν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, δεσμευόμενοι ότι θα σπεύσουν να παράσχουν στην Αλβανία εμπράκτως βοήθεια σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση, σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές, καθώς ο αριθμός των εγκλωβισμένων σε ερείπια από κτίρια που κατέρρευσαν ακόμη δεν έχει διευκρινισθεί.

Πρώτος τηλεφώνησε ο Μητσοτάκης – Ο Δένδιας μεταβαίνει στα Τίρανα

Από τον πρώτο που δέχθηκε ο Αλβανός πρωθυπουργός τηλεφώνημα αλληλεγγύης στις 09.02 (τοπική ώρα Αλβανίας) το πρωί της Τρίτης, ήταν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα μεταβεί στη γείτονα κλιμάκιο να συνδράμει στην αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού. Λίγο αργότερα και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο τουίτερ, ενημέρωσε ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του στα Σκόπια θα μεταβεί στη γείτονα:

«Με εντολή του πρωθυπουργού, η Ελλάδα θα παράσχει άμεσα έμπρακτη βοήθεια στην Αλβανία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε τη χώρα. Επικοινώνησα ήδη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ για τον ίδιο λόγο θα μεταβώ εκτάκτως στα Τίρανα, σε συνέχεια της επίσκεψής μου στα Σκόπια».

Με τον Αλβανό πρωθυπουργό επικοινώνησαν ο Ταγίπ Ερντογάν, ο Μακρόν, ο Θάτσι, ο Ζάεφ, και πολλοί άλλοι πρωθυπουργοί όπως της Σερβίας και της Βουλγαρίας.

Ειρήνη Γεωργίου

https://www.lawandorder.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon