Φονικός σεισμός στην Αλβανία: Αυτοί είναι οι Έλληνες που σώζουν ζωές

Δημοσιεύθηκε: 28/11/2019 09:38 Τελευταία Ενημέρωση: 28/11/2019 09:38 Από: Tachydromos

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ελληνικής αποστολής έρευνας και διάσωσης

Στην Αλβανία έφτασε η ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 26 Νοεμβρίου 2019 και ξεκίνησε τις επιχειρήσεις μετά τον φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στη γειτονική χώρα που προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 40 ανθρώπων.

Στον λογαριασμό της στο Twitter, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανάρτησε μια φωτογραφία των Ελλήνων διασωστών που επιχειρεί στην Αλβανία.

Η ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ που επιχειρεί στην πόλη Thumane, περίπου 15 χλμ βορειοδυτικά της πόλης των Τιράνων, το απόγευμα της Τρίτης απεγκλώβισε ζωντανή μια γυναίκα 45 ετών καθώς και το βράδυ της ίδιας ημέρας μια γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της. Η ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ που επιχείρησε στο Δυρράχιο, την Τρίτη απεγκλώβισε ζωντανό έναν άνδρα 24 ετών. Η Ελληνική Αποστολή την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 απεγκλώβισε δύο ζωντανά άτομα και ανέσυρε ένα άτομο χωρίς τις αισθήσεις του.

Το πρωί της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου 2019 η ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ ανέσυρε χωρίς τις αισθήσεις του έναν άνδρα και από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι δύο Ελληνικές ομάδες της 1ης και 5ης ΕΜΑΚ, επιχειρούν μαζί στην πόλη Thumane. Το μεσημέρι ανέσυραν έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του και το απόγευμα ακόμη έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του.

Η Ελληνική Αποστολή την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 απεγκλώβισε τρία άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους.

Τις πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους δύο γυναίκες και ένας άνδρας.

Η Ελληνική αποστολή μέχρι στιγμής, συνολικά, έχει απεγκλωβίσει δύο ζωντανά άτομα και έχει ανασύρει επτά άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική.

https://www.newsbeast.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon