Στο Δυρράχιο και πάλι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

Δημοσιεύθηκε: 30/11/2019 13:15 Τελευταία Ενημέρωση: 01/12/2019 16:52 Από: Tachydromos

Προκειμένου στηρίξει κι ενθαρρύνει τους πιστούς και ευρύτερα την κοινωνία του Δυρραχίου μετά τον φονικό σεισμό της Τρίτης, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιος, αύριο Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό του Αποστόλου Παύλου και Αγίου Αστίου, στην πόλη του Δυρραχίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος βρέθηκε απ’ τις πρώτες κιόλας στιγμές στην περιοχή προκειμένου οργανώσει την προσπάθεια συνδρομής της Εκκλησίας στην ανακούφιση των ανθρώπων που υπέστησαν απώλειες συγγενικών προσώπων ή ζημιές απ’ τις σεισμικέ δονήσεις. Επικοινώνησε επίσης με τις αρμόδιες αρχές και την επιτροπή διαχείρισης της έκτακτης κατάστασης ώστε να τους διαβεβαιώσει για την ετοιμότητα ανάληψης οποιασδήποτε μορφής δυνατής πρωτοβουλίας βοήθειας και συνδρομής.

Να αναφερθεί ότι από πλευράς της Ορθοδόξου Εκκλησίας απ’ την πρώτη στιγμή διατέθηκαν οι χώροι του Μοναστικού Συγκροτήματος του Αγίου Βλασίου στην περιοχή, όπου φιλοξενούνται ήδη πλέον των 130 ανθρώπων προσφέροντας τους στέγη, διατροφή και υγειονομική περίθαλψη σε θαλάμους της Ορθοδόξου Θεολογικής Ακαδημίας και τη Σκήτη των Μυροφόρων. Οι χώροι του υπογείου και οι αυλές του Ι. Ναού του Αποστόλου Παύλου και Αγίου Αστίου, στο Δυρράχιο επίσης είναι στη διάθεση αστέγων καθώς έχουν τοποθετηθεί αντίσκηνα διαμονής και προσφέρονται γεύματα για τους αστέγους.

Στην πόλη του Δυρραχίου και την ευρύτερη περιοχή του ομώνυμου Κόλπου όπου και οι περισσότερες συνέπειες του φονικού σεισμού, ζει ιστορικά πολυπληθής Ορθόδοξη κοινότητα οργανωμένη σε ενορίες με πλούσια πνευματική και κοινωνική ζωή. Με την κάθοδο του αύριο στο Δυρράχιο ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος γι άλλη μια φορά αποδεικνύει την άμεση αγάπη του για τους ανθρώπους αλλά και τη μέριμνα του ώστε με τη δύναμη της πίστεως να αποφευχθεί η ταραχή και επιστρέψει και πάλι η γαλήνη και αισιοδοξία.

Εξ άλλου η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε απ’ όλο τον Ορθόδοξο κόσμο και την κοινωνία ευρύτερα με αφορμή των σεισμό θα πρέπει να συντηρηθεί καθώς οι συνέπειες του σεισμού θα χρειαστούν πολύ καιρό και πολλές προσπάθειες για να απαλειφθούν. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεδομένου και των τηλεγραφημάτων συμπαράστασης που έχει λάβει απ’ τις αδελφές Εκκλησίες και παγκόσμιους Χριστιανικούς οργανισμούς εκ των πραγμάτων για άλλη μια φορά έχει να αναλάβει ρόλο ενεργό και συντονιστικό στην διοχέτευση της βοήθειας προς τους δεινοπαθούντες αστέγους των σεισμόπληκτων περιοχών.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon