Ακυρώνει τη συγκέντρωση της 8ης Δεκεμβρίου ο Meta

Δημοσιεύθηκε: 04/12/2019 12:09 Τελευταία Ενημέρωση: 04/12/2019 12:09 Από: Tachydromos

O Ilir Meta ακύρωσε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 8ης Δεκεμβρίου, που είχε ανακοινώσει, για να υποστηριχτεί η διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Αλβανία για τις Συνταγματικές αλλαγές.

Με την κατάσταση που έχει περιέλθει η Αλβανία μετά τον καταστροφικό σεισμό της 26ης Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Αλβανίας δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Τρίτης, ότι αναβάλει την συγκέντρωση για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος που είχε ανακοινώσει για τις 8 Δεκεμβρίου. Συμπληρώνοντας ότι δεν παραιτείται από τη άποψη του για την αναγκαιότητα του δημοψηφίσματος.

«Φυσικά, η κατάσταση αυτή αποτρέπει κάθε άλλη πρωτοβουλία. Τώρα είναι η στιγμή της συνεργασίας για την αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης καταστροφής που αντιμετωπίζει η χώρα και ιδιαίτερα των χιλιάδων οικογενειών στις επαρχίες των Τιράνων, του Durres, του Lezhës αλλά και σε άλλες περιοχές. Αυτή είναι η προτεραιότητα και σίγουρα όχι ο χρόνος και η στιγμή για να δημιουργηθεί ή να διατηρηθεί μια άλλη εστίαση» δήλωσε ο Meta.

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας είχε καλέσει τους πολίτες να υπερασπιστούν το Σύνταγμα της χώρας, μέσω δημοψηφίσματος καθώς ισχυρίστηκε ότι η Αλβανία ολισθαίνει σε δικτατορία με τον Πρωθυπουργό της χώρας να συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες στα χέρια του.

/ibna

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon