Ράμα εναντίον όλων: Κλιμακώνεται η ένταση με τα ΜΜΕ

Δημοσιεύθηκε: 05/12/2019 09:21 Τελευταία Ενημέρωση: 05/12/2019 09:39 Από: Tachydromos

Μυρένα Σερβιτζόγλου

Ο Ράμα απασφάλισε και τα βάζει με όλους: ΜΜΕ, αντιπολίτευση, κατασκευαστές, ακόμη και τον δήμαρχο Τιράνων

Μετά τον φονικό σεισμό της 26ης Νοεμβρίου, ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, μοιάζει να έχει χάσει την ψυχραιμία του και να επιτίθεται κατά πάντων. Ενδεχομένως, ο εκνευρισμός του να οφείλεται στην έλλειψη ύπνου, καθώς o ίδιος έχει ορκιστεί δημόσια ότι δεν θα κοιμηθεί, αν προηγουμένως δεν έχει βρει στέγη μέχρι και στον τελευταίο άστεγο.

Αρχικά, ο Ράμα τα έβαλε με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας. Δύο μόνο ημέρες μετά τον σεισμό, το πρωθυπουργικό Twitter είχε βρυχηθεί ότι θα κλείσει sites και κανάλια, «αν συνεχίσουν να μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις και να διαχέουν πανικό». Πράγματι, είχαν απαγγελθεί κατηγορίες σε δύο δημοσιογράφους για «διάδοση ψευδών πληροφοριών» και είχε διαταχθεί η παύση λειτουργίας του μέσου στο οποίο εργάζονταν.

Ακολούθησε η σύλληψη εικοσιπεντάχρονης, ενεργού μέλους της Κοινωνίας των Πολιτών, διότι με αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλούσε τις Αρχές να επιθεωρήσουν τις δεξαμενές αερίου και πετρελαίου στο λιμάνι του Δυρραχίου μετά τον σεισμό. Μάλιστα, τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, το δικαστήριο του Δυρραχίου αποφάσισε ότι η σύλληψη της Xhulia Aliaj έγινε σύμφωνα με το νόμο, και ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένη να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής δύο φορές το μήνα έως την εκδίκαση της υπόθεσής της.

Την ίδια ημέρα σε μία κλιμάκωση του πολέμου που ο Αλβανός πρωθυπουργός έχει εξαπολύσει στα ΜΜΕ της χώρας, έγραψε στο προφίλ του ότι σε περιόδους που το κράτος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω φυσικής καταστροφής, η Ιαπωνία λαμβάνει ακραία μέτρα για τα ιδιωτικά ΜΜΕ. Ακολούθως, απείλησε τα ΜΜΕ να μην τον αναγκάσουν να προβεί σε ενέργειες που ούτε θα μπορούσαν να φανταστούν.

Ξημερώματα τη ίδιας ημέρας, 2η Δεκεμβρίου, ο Έντι Ράμα σε ζωντανή σύνδεση είχε επιτεθεί φραστικά στον δήμαρχο Τιράνων, Erion Veliaj, που ανήκει στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα,. Κατά την είσοδό τους σε πολυκατοικία της πρωτεύουσας, όπου θα εγκαθίστατο μία οικογένεια σεισμοπαθών, ο πρωθυπουργός έκανε παρατήρηση στον Veliaj, επειδή υπήρχαν γκράφιτι στους τοίχους, και τον διέταξε να ξυπνήσει την επομένη στις 4:30 το πρωί και να βάψει τις σκάλες ο ίδιος.

Αλλά και οι κατασκευαστικές εταιρείας δεν γλύτωσαν από το στόχαστρο του Αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίος τις κάλεσε επιτακτικά να επισκευάσουν τα κατεστραμμένα κτίρια με δικά τους έξοδα, τονίζοντας ότι δεν θα δεχτεί καμία δικαιολογία. Διεμήνυσε μάλιστα, ότι για τα κτίρια που κατασκευάστηκαν μετά το 1990 και θα κριθούν κατεδαφιστέα, θα απαγγελθούν κατηγορίες εις βάρος των υπευθύνων.

Τα βέλη του έριξε ο Αλβανός πρωθυπουργός και στον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, λέγοντάς του να μην κάνει αντιπολίτευση εκμεταλλευόμενος τον πόνο των σεισμοπαθών, αλλά να συνεργαστεί και να προτείνει λύσεις, ενώ τον ειρωνεύτηκε, να μην περιφέρεται με περίλυπο ύφος λες και έχασε το σπίτι του.

Με τον μόνο που φαίνεται ότι δεν τα έχει βάλει ο Αλβανός πρωθυπουργός είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Αλήθεια, μήπως τα πράγματα για τη χώρα και το λαό της ενδεχομένως να ήταν λίγο διαφορετικά, αν ο Ράμα δεν είχε διατελέσει 12 χρόνια δήμαρχος Τιράνων μοιράζοντας οικοδομικές άδειες αριστερά και δεξιά, και 6 χρόνια πρωθυπουργός μιας χώρας, την οποία η τελευταία Έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατατάσσει στην πρώτη θέση παραγωγής και διακίνησης κάνναβης προς τις χώρες της Ευρώπης;

Με πληροφορίες από albaniandailynews.com και exit.al.

https://www.lawandorder.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon