Μνημόσυνο για τα δολοφονημένα στα σύνορα Παλικάρια στο Αλύκο

Δημοσιεύθηκε: 12/12/2019 13:35 Τελευταία Ενημέρωση: 12/12/2019 20:08 Από: Tachydromos

Όπως έχει καθιερωθεί πλέον και σήμερα τελέστηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τα παλικάρια απ το Αλύκο που στην προσπάθεια τους να περάσουν στην Ελλάδα εκτελέστηκαν απ' τις δυνάμεις της Σιγκουρίμι, στην εκπνοή μάλιστα του απολυταρχικού κομουνιστικού καθεστώτος.

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Σαράντα στο κέντρο του Αλύκου τελέστηκε Θεία Λειτουργία καθώς σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη Μνήμη του Αγ. Σπυρίδωνος του Θαυματουργού, προεξάχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου και συλλειτουργούντων ιερέων συνεργατών του και απ' την περιοχή. Πιστοί απ' τις παρακείμενες περιοχές συμμετείχαν σε κατανυκτική συμπροσευχή ενώ επίσης ανάμεσα τους ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Λάμπρος Κακίσης, ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Βασίλης Κάγιος, ο βουλευτής Θεσαλονίκης κ. Κωσταντίνος Γκιουλέκας καθώς και παράγοντες τοπικής αυτοδιοίκησης από την περιοχή και όμορων Δήμων της Ελλάδας.

Ο Πρωτοσυγκελεύων της Ι.Μητροπόλεως Αργυροκάστρου π. Πορφύριος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στη μορφή του Αγίου Σπυρίδωνος καλώντας τους πιστούς να τον μιμηθούμε στην απλότητα, την βαθιά πίστη και το Ορθόδοξο ήθος.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, ανακαινισθής προσφάτως μερίμνη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη, αξιοποιώντας δωρεά εντοπίου πιστού, που εξυπηρετεί και τις ανάγκες παρακείμενου Κοιμητηρίου, όπου αναπαύονται τα τρία απ τα παλικάρια, τελέστηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο. Ανάμεσα στους γονείς και συγγενείς των παιδιών ήταν και ο Γενικός Πρόξενος, ο Πρόεδρος της Ομόνοιας με στελέχη της Οργάνωσης, ο βουλευτής κ. Γκιουλέκας επίσης.

Ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος για άλλη μια φορά απευθυνόμενος στους γονείς των παιδιών κάλεσε όλους να φροντίσουν περισσότερο και υπερβαίνοντας εαυτούς σε συστράτευση κι ενότητα. Το παράδειγμα εξ άλλου αυτών των παιδιών, της θυσίας τους για περισσότερη ελευθερία αυτό υποδεικνύει. Και την ενότητα όσο ποτέ άλλοτε τη χρειάζεται ο τόπος καθώς οι δυσκολίες γίνονται όλο και πιο έντονες και περίπλοκες.

Στους τάφους των παιδιών εψάλλη Τρισάγιο απ τον Μητροπολίτη κ. Δημήτριο που μέσα σε ιδιαίτερη συγκίνηση ζήτησε και χαιρέτησε τις μητέρες με την υπόσχεση ότι κάθε χρόνο θα έρχεται για να τελεί το Μνημόσυνο τους ως το ελάχιστο για τον ηρωισμό και τη θυσία τους.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon