Η γιορτή του Φροντιστηρίου στο Μουρσί

Δημοσιεύθηκε: 16/12/2019 10:13 Τελευταία Ενημέρωση: 17/12/2019 12:52 Από: Tachydromos

Απ’ τα πιο πρώιμα Κάλαντα Χριστουγέννων ακούστηκαν χθες στην πλατεία της μεγάλης κοινότητας του Μουρσιού. Ήταν τα παιδιά – μαθητές του Φροντιστηρίου Ελληνικής Γλώσσας και του Κατηχητικού που με ιδιαίτερη επιτυχία λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Την μέριμνα για την εξέλιξη του Φροντιστηρίου έχει ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο ενώ οι δασκάλες που έχουν επιλεγεί τόσο για το πνευματικό μάθημα της Κατήχησης όσο και για την γλώσσα με ιδιαίτερη αφοσίωση επιτελούν το έργο τους και αποδεικνύεται τούτο και εκ του αποτελέσματος.

Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή τους, χθες Κυριακή, είναι ένα δείγμα της καλής εργασίας που γίνεται. Εξ άλλου από φέτος οι δασκάλες φροντίζουν και για τα παιδιά από διπλανά χωριά που ενδιαφέρονται για τη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού. Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Λάμπρος Κακκίσης, με στελέχη της Οργάνωσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, συμμετείχε στη γιορτή, χαιρέτησε τα παιδιά, τους προσέφερε δώρα Χριστουγέννων στο καθένα προσωπικά αλλά και για την ενίσχυση του Κέντρου. Διαβεβαίωσε δε την κα. Α. Κέσκου, υπεύθυνη του Κέντρου καθώς και τις συνεργάτιδες της καθώς επίσης και εκπροσώπους της κοινότητας των κατοίκων και γονέων, ότι θα συνεχιστεί έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την εύρυθμη λειτουργία των μαθημάτων.

Οι μαθητές του Φροντιστηρίου ξεπερνούν τους 20 ενώ οι ενδείξεις είναι ότι με τη σταθεροποίηση της λειτουργίας του θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο. Να αναφερθεί ότι παρά το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για τη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας, δεδομένου ότι η περιοχή δεν διαχειρίζεται ως κατοικούμενη από μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, δεν χαίρει ακόμη το δικαίωμα διδασκαλίας στην μητρική γλώσσα στο δημόσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon