Ο Δήμαρχος Τιράνων απονέμει στον Δήμαρχο Ιωαννίνων τον «Πύργο του Ρολογιού»

Δημοσιεύθηκε: 16/12/2019 23:06 Τελευταία Ενημέρωση: 16/12/2019 23:06 Από: Tachydromos

Ο δήμαρχος των Τιράνων, Εριόν Βελιάι, υποδέχθηκε στην αλβανική πρωτεύουσα τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος είναι, επίσης, εκπρόσωπος της εβραϊκής κοινότητας αυτής της πόλης.

Οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν για αύξηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων σε ορισμένους τομείς.

Ως ένδειξη της φιλίας, ο Βελιάι απένειμε στο δήμαρχο Ιωαννίνων τον «Πύργο του Ρολογιού» και τόνισε ότι τα Τίρανα και τα Ιωάννινα έχουν παράδοση εξαιρετικής συνεργασίας στη διάρκεια των χρόνων και ότι οι ανθρώπινες ιστορίες είναι πολύ πιο σημαντικές από οποιοδήποτε πρωτόκολλο και διπλωματία μεταξύ κρατών και πόλεων…

«Τα Τίρανα και τα Ιωάννινα έχουν μια εξαιρετική παράδοση συνεργασίας στη διάρκεια των χρόνων, για αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που με τον νέο δήμαρχο Ιωαννίνων μπορούμε να επαναλάβουμε αυτή τη φιλία και τη συνεργασία. Όταν είχα φύγει για πρώτη φορά από την Αλβανία, η πρώτη πόλη που γνώρισα ήταν τα Ιωάννινα. Πιστεύω ότι αυτές οι ανθρώπινες ιστορίες είναι πολύ πιο σημαντικές από κάθε πρωτόκολλο και κάθε διπλωματία μεταξύ των κρατών μας και των πόλεων μας», δήλωσε ο Βελιάι.

Επεσήμανε την άμεση συμβολή της Ελλάδας και του Ισραήλ, μετά τον καταστροφικό σεισμό της 26ης Νοεμβρίου, όπου έφθασαν στην Αλβανία, διάφορες ομάδες βοήθειας έρευνας και διάσωσης.

Ο Βελιάι πρόσθεε ότι αυτή η στιγμή ήταν η καλύτερη ένδειξη ότι ο ανθρωπισμός που μας ενώνει είναι ισχυρότερος από οποιαδήποτε άλλη πολιτική ή συζήτηση που μπορεί να έχουμε σε μια κανονική ημέρα.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, τόνισε ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα προς την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο πόλεων.

«Ο δήμος μας έχει συμβάλλει στις πληγείσες περιοχές για να βοηθήσει στη βελτίωση της κατάστασης των πολιτών. Συζητήσαμε με τον δήμαρχο Βελιάι για την ιστορία μεταξύ των δύο πόλεων και την ιστορία της εβραϊκής κοινότητας των Ιωαννίνων και της Αλβανίας, τις στενές σχέσεις μεταξύ αυτών των δύο κοινοτήτων στο παρελθόν. Ελπίζω ότι ο δήμαρχος θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα τους ερχόμενους μήνες, είναι πολύ σημαντικό να σας καλωσορίσουμε και ταυτόχρονα να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για εμβάθυνση των σχέσεων μας», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

top-channel.tv

Echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon