Δώρα από το ΓΕΕΘΑ σε Τεπελένι και Κλεισούρα

Δημοσιεύθηκε: 17/12/2019 16:29 Τελευταία Ενημέρωση: 17/12/2019 16:29 Από: Tachydromos

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σε σχολικές μονάδες του Τεπελενίου και της Κλεισούρας όπου ο Έλληνας Πρόξενος στο Αργυρόκαστρο Λάμπρος Κακίσης μετέφερε δώρο στα παιδιά από το ΓΕΕΘΑ.

Ο Γενικός Πρόξενος συνοδευόταν από τον Περιφερειάρχη Αργυροκάστρου Αστρίτ Αλία, στελέχη των Διευθύνσεων Παιδείας, τον Δήμαρχο Κλεισούρας και τον Αντιδήμαρχο Τεπελενίου.

Παρών ήταν και ο Νίκος Κύργος, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας και Συντονιστής της Ομάδας Πεδίου για τον εντοπισμό και την εκταφή πεσόντων του 1940.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι τέσσερις σχολικές μονάδες όπου δόθηκαν τα δώρα βρίσκονται εκτός της επίσημης ελληνικής μειονοτικής ζώνης. Πρόκειται όμως για την περιοχή στην οποία πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα έρευνες για τον εντοπισμό, την εκταφή και την ταυτοποίηση πεσόντων του ελληνοιταλικού πολέμου.

Από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων ζητήθηκε συνέχιση της υποστήριξης με επιπλέον δράσεις, με εξοπλισμό αλλά και με «αδελφοποίησης» τους με σχολεία της Ελλάδας.

Συγκινητικό ήταν το γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά χαιρέτησαν τον Έλληνα Πρόξενο και μίλησαν μαζί του στην Ελληνική γλώσσα καθώς πολλά γεννήθηκαν και έζησαν στην Ελλάδα.

Ο Περιφερειάρχης Αργυροκάστρου ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη που έδειξε ο ελληνικός λαός και η Ελλάδα αμέσως μετά τον σεισμό όπως και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την προσφορά δώρων στα παιδιά.

Ήταν σίγουρα μία από τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που συμβάλλουν στην άρση της καχυποψίας και στην καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Epiruspost.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon