50 τόνοι τροφίμων στην Εκκλησία της Αλβανίας από την Περιφέρεια Ηπείρου

Δημοσιεύθηκε: 19/12/2019 18:28 Τελευταία Ενημέρωση: 20/12/2019 21:13 Από: Tachydromos

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Η Εκκλησία της Αλβανίας βρίσκεται στις επάλξεις κατά τις δοκιμασίες του Αλβανικού λαού. Και στηρίζει, στηριζόμενη.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, έχοντας ανθρωπιστικά αντανακλαστικά, ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρωθούν, μέσω φορέων, μεταξύ των οποίων και οι Μητροπόλεις Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Άρτας, αλλά και δήμων και δημοτικών σχολείων και Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων και επιχειρήσεων και ατόμων, 50 τόνοι τροφίμων και άλλων ειδών για τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας.

Και έχοντας εμπιστοσύνη στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, η Περιφέρεια Ηπείρου θεώρησε ότι με τη δική του εγγύηση θα φθάσει η βοήθεια ακέραια στους αποδέκτες της. Γι' αυτό και την παρέδωσε στην Εκκλησία της Αλβανίας.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο κ. Καχριμάνης, ενώ συμμετείχαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Αγνή Νάκου- Δασούλα, που είχε και το συντονισμό της συγκέντρωσης των πραγμάτων, που προσφέρθηκαν, και Οδυσσέας Πότσης, ο περιφερειακός σύμβουλος Μάκης Γαιτανίδης και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Δέσποινα Καμπούρη.

Τα δέματα παρέλαβε στο Μοναστήρι του Αγίου Βλασίου Δυρραχίου ο Μητροπολίτης Φίερι Νικόλαος, ο οποίος είναι επικεφαλής της Επιτροπής Στήριξης των σεισμοπαθών εκ μέρους της Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος Νικόλαος μετέφερε την παράκληση του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου να διαβιβασθούν εκ μέρους οι ευχαριστίες του προς τους πολίτες της Ηπείρου, που από το υστέρημά τους συνέδραμαν τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας και εν γένει το έργο της Εκκλησίας για την ανακούφισή τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος αντιμετωπίζει το πρόβλημα των σεισμόπληκτων και υλικά, αλλά και ηθικά. Γνωρίζει ότι τα προβλήματα είναι σοβαρά και τα χειρίζεται με ευθύνη. Και τους ενισχύει με τρόφιμα και άλλα είδη, αλλά ταυτόχρονα δείχνει στην κοινωνία με το παράδειγμά του τρόπο και στάση ζωής.

Αποκαλύπτει την απτή παρουσία του Θεού ανάμεσά μας. Και σιωπηλά, με πράξεις, κάνει τα άτομα να καταλάβουν ότι ο Θεός χάρισε στον άνθρωπο το μεγάλο χρέος να διαχειρίζεται τη ζωή, σε όλες τις φάσεις της, με αγάπη και αλληλεγγύη.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon