Κουκουλοφόροι εισβάλουν σε σπίτι στη Δερόπολη

Δημοσιεύθηκε: 21/12/2019 11:10 Τελευταία Ενημέρωση: 21/12/2019 11:10 Από: Tachydromos

Βαρύ επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα ξημερώματα στο χωριό Τεριαχάτες, στο κέντρο της Δερόπολης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Αστυνομικού Τμήματος, γύρω στις 3:30, τρία άτομα με καλυμμένο το πρόσωπο με κουκούλες και φορώντας γάντια, εισέβαλαν στην κατοικία του Β. Μπ. και άρπαξαν χαρτοφύλακα στον οποίο φυλούσαν ορισμένες οικονομίες. Την ώρα εκείνη στο σπίτι ήταν μόνο δύο ηλικιωμένες γυναίκες καθώς ο νοικοκύρης και η σύζυγος είχαν ταξιδέψει στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες για οικογενειακούς λόγους.

Πέραν της αξίας του ποσού που έκλεψαν πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός της ενεργοποίησης των ομάδων κουκουλοφόρων που λεηλατούν στα χωριά της Δερόπολης και κατοικίες μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Τις δύο ηλικιωμένες γυναίκες κακοποίησαν και τις άφησαν κλεισμένες σε ένα απ’ τα δωμάτια του σπιτιού.

Σε άλλο παρόμοιο σε πολλές λεπτομέρειες προ ετών στο Βοδίνο ο νοικοκύρης του σπιτιού που είχαν βάλει στόχο έμεινε νεκρός καθώς αρνήθηκε να δώσει τις οικονομίες που φύλαγε. Το χωριό Τεριαχάτες είναι στο κέντρο του Δήμου Δροπόλεως απ τα πλέον κατοικημένα χωριά της περιοχής και με νέο μάλιστα πληθυσμό. Οι ψυχολογικές συνέπειες της ενέργειας και λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα είναι προφανείς.

Πριν από λίγες μέρες επίσης σε μια ιστορική κοινότητα της ΕΕΜ, στην Τσερκοβίτσα στην περιοχή της Δίβρης, υπό άγνωστες συνθήκες κάηκε ολοσχερώς σπίτι ομογενούς που δεν διαμένει στο χωριό.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon