Ακόμη ένα Δήμαρχο «με παρελθόν» στην Ελλάδα καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Δημοσιεύθηκε: 09/01/2020 14:53 Τελευταία Ενημέρωση: 09/01/2020 14:53 Από: Tachydromos

Το Δημοκρατικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβη χθες σε θεσμική καταγγελία στη Γενική Εισαγγελία του Κράτους της Αλβανίας, εις βάρος του «εκλεγμένου» τον περασμένο Ιούνιο, Δήμαρχο Μαλακάστρας. Πρόκειται για το Δήμο γύρω απ’ το Μπαλς, τις πετρελαιοφόρες περιοχές κοντά στο Φίερι.

Σύμφωνα με την προσφυγή του ΔΚ που κοινοποιείται και στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα αλλά και όλες τις αντιπροσωπείες των Δυτικών χωρών, ο Γκεντιάν Ισμαϊλι κατηγορείται ότι έχει αποκρύψει κατά τις διαδικασίες κατάθεσης της υποψηφιότητας του, στοιχεία που αφορούν το ποινικό του μητρώου.

Ο εν λόγω αξιωματούχος της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιλεγμένος απ’ τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, είχε ζήσει επί πενταετίας στην Ελλάδα κατά την περίοδο 1995-2000. Το ΔΚ της αντιπολίτευσης ισχυρίζεται ότι διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία ότι το πρόσωπο αυτό συνελήφθη/προφυλακίστηκε στην Ελλάδα και στη συνέχεια καταδικάστηκε και απελάθηκε απ’ τη χώρα.

Δεν κάνουν μέχρι στιγμής γνωστό το λόγο της σύλληψης και καταδίκης του. Ακόμη και στην περίπτωση που η υπόθεση εις βάρος του Δημάρχου Μαλακάστρας (Ομαλόκαστρο τη συναντάμε σε ιστορικές πηγές) έχει τελεσιδικήσει εις όφελος ή ακόμη έχει παραγραφεί, η μη αναφορά στην έντυπη φόρμα που συμπλήρωσε τον ενοχοποιεί και θεωρείται έκπτωτος απ’ τη θέση του Δημάρχου, εάν οι δικαστικές και διωκτικές αρχές της Ελλάδας επιβεβαιώσουν όταν λάβουν το σχετικό αίτημα απ’ την Γενική Εισαγγελία της Αλβανίας.

Ο ίδιος ο Γκ. Ισμαϋλί, ερωτηθείς σχετικά απ’ τους δημοσιογράφους δήλωσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με την ελληνική δικαιοσύνη και το κράτος της Ελλάδας, όπου μάλιστα βρέθηκε προ διμήνου καθώς η αδελφή του που ζει εκεί είχε βαπτίσει το παιδί της.

Να αναφερθεί ότι ο τέταρτος απ’ τους δημάρχους που στις μονοκομματικές εκλογικές διαδικασίες του Ιουνίου 2019, κρίνεται έκπτωτος απ’ τις προβλέψεις του ειδικού νόμου για την απαλλαγή της πολιτικής τάξης και δημόσιας διοίκησης από πρόσωπα με βεβαρημένο ποινικό παρελθόν. Μέχρι στιγμής έχει απομακρυνθεί ο Δήμαρχος Σκόδρας και Βάου Ντέγιες (με παρελθόν στην Ιταλία) και Βόρας (με ποινική υπόθεση στην Ελλάδα).

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon