Αλί Χαμενεΐ : «Μια μικρή και διαβολική ευρωπαϊκή χώρα»- επιτέθηκε στην Αλβανία…

Δημοσιεύθηκε: 09/01/2020 08:42 Τελευταία Ενημέρωση: 09/01/2020 08:42 Από: Tachydromos

Σε ομιλία του μετά την πυραυλική επίθεση σε δύο αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, μαζί με κατηγορίες εναντίον των ΗΠΑ, στιγμάτισε την Αλβανία στα μάτια των Ιρανών.

Ο Αλί Χαμενεΐ μίλησε για «μια πολύ μικρή αλλά πολύ κακή ευρωπαϊκή χώρα, όπου οι Αμερικανοί συνεργάζονται με Ιρανούς προδότες εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας».

Ο Χαμενεΐ αναφέρθηκε στους Μουτζαχεντίν, ενώ η Αλβανία είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που τους φιλοξενεί.

«Αν και δεν ανέφερε το όνομα της χώρας μας», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα, «αναφέρεται ακριβώς στην Αλβανία.

Κεντρικό θέμα της ομιλίας του ήταν, φυσικά, οι κατηγορίες και προειδοποιήσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων συμμαχικών κρατών:

«Είναι μια πολύ μικρή αλλά πολύ κακή ευρωπαϊκή χώρα, όπου τα αμερικανικά στοιχεία συνεργάζονται με Ιρανούς προδότες και σχεδιάζουν κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Και το σχέδιό που είχαν ήταν σαφές, με διαμαρτυρίες που λαμβάνουν χώρα στο Ιράν, αφού ορισμένοι από αυτούς τους προδότες ήρθαν στο Ιράν για να διαμαρτυρηθούν. Οι εχθροί, οι πράκτορες άρχισαν να εφαρμόζουν το σχέδιο να σαμποτάρουν, να σκοτώνουν και να καταστρέφουν την κυβέρνησή μας και το σύνταγμά μας».

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν τόνισε ότι η χώρα ήταν έτοιμη για αυτά τα σχέδια και προειδοποίησε ότι ο εχθρός προσπαθεί να τους κάνει να αμφιβάλλουν για την αμυντική δύναμη της χώρας.

«Ο εχθρός είναι η Αμερική και το Σιωνιστικό καθεστώς και δεν πρέπει να κάνουμε λάθη στη χώρα μας», είπε προσθέτοντας ότι οι Ιρανοί πρέπει να γίνουν ισχυροί στρατιωτικά και οικονομικά, ώστε ο εχθρός να μην μπορεί να τους βλάψει.

Το σχετικό βίντεο μεταφράστηκε στα αγγλικά και μεταδόθηκε από το Al Jazeera.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας απαντά στον Χαμενεΐ για την «χώρα του κακού»

Σε μια περίοδο που οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν έχουν κορυφωθεί από τη δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, δήλωσε ότι το Ιράν πρέπει να σέβεται τις διεθνείς συμφωνίες προς όφελος της ειρήνης.

Απαντώντας στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, καθώς αποκάλεσε την Αλβανία 'χώρα του κακού’, ο Μέτα είπε ότι η Αλβανία δεν είναι μια διαβολική χώρα, αλλά μια δημοκρατική που υπέφερε από μια πρωτοφανή διαβολική δικτατορία (εννοώντας την κομμουνιστική περίοδο της χώρας).

Ο Αλβανός πρόεδρος δήλωσε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ιερά, και η απόφαση της Αλβανίας να φιλοξενήσει μέρος της ιρανικής αντιπολίτευσης- (τους Μουτζαχεντίν), ήταν ανθρωπιστική ενέργεια για αυτούς που εγκατέλειψαν το καθεστώς της Τεχεράνης.

Ο Μέτα, χαρακτήρισε τις επιθέσεις με πυραύλους στις αμερικανικές βάσεις του Ιράκ ως προκλητική και επικίνδυνη πράξη, προσθέτοντας ότι η Αλβανία παραμένει αφοσιωμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η Αλβανία δεν είναι μια διαβολική χώρα, αλλά μια δημοκρατική χώρα που υπέφερε από μια πρωτοφανή διαβολική δικτατορία ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επί δύο δεκαετίες η Αλβανία παραμένει προσηλωμένη, μαζί με τις άλλες χώρες, στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και κάθε πράξη που θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ειρήνη στον κόσμο», λέει ο Μέτα.

shqiptarja.com

abcnews.al

Echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon