Η ΟΜΟΝΟΙΑ καταγγέλει τις αθέμιτες οχλήσεις του Top Channel

Δημοσιεύθηκε: 15/01/2020 14:50 Τελευταία Ενημέρωση: 19/01/2020 13:37 Από: Tachydromos

Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Εκφράζουμε τη βαθύτερη ανησυχία μας, για την πύκνωση των περιπτώσεων και την αύξηση της εντάσεως του προσβλητικού και προκλητικού περιεχομένου σε τηλεοπτικές εκπομπές, ηλεκτρονικές ανακοινώσεις και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρονται στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία.

Ειδικότερα, στο τηλεοπτικό κανάλι με εθνική κάλυψη κι εμβέλεια, Top Channel, στη χρονική διάρκεια ολίγων μηνών, υπήρξαν τέσσερις εκπομπές οι οποίες ξεπέρασαν τα εσκαμμένα και τα όρια της ομαλής επικοινωνίας, στο σημείο που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως προσβολή για τα μέλη και τις κοινότητες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Η γραμμή του καναλιού, οι σχέσεις και οι γνωστές διασυνδέσεις αυτού του μιντιακού ομίλου με την Κυβέρνηση, προκαλούν τη δικαιολογημένη ανησυχία, ότι η καμπάνια πρόκλησης εντάσεως στους κόλπους και στις κοινότητες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, αλλά και της κοινωνίας μας ευρύτερα, δεν είναι μία τυχαία σύμπτωση.

Καταγγέλλοντας δημόσια τις περιπτώσεις αυτές, απευθύνουμε έκκληση να επανεξετάσουν τη στάση τους και να εισέλθουν σε αποδεκτές επιλογές δημόσιας επικοινωνίας, οι οποίες, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις από φαινόμενα που προσβάλλουν το καθεστώς της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, την ισχύουσα νομοθεσία κατά των διακρίσεων και, ειδικά, την φιλότιμη προσπάθεια για τη συνέχεια της ειρηνικής συνύπαρξης.

Από πλευράς μας, πάντως, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός να απευθυνθούμε στις ανεξάρτητες αρχές που έχουν καθήκον την επιτήρηση των τηλεοπτικών παραγωγών και την παραβίαση της ισότητας των πολιτών με μεθόδους προσβολής και διακρίσεων.

Αγ. Σαράντα, στις 15 Ιανουαρίου 2020

Εκ του Γραφείο Τύπου κι Ενημέρωσης

ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟIA

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon