Οι Αλβανοί εθνικιστές αντιδρούν στην ανακοίνωση της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

Δημοσιεύθηκε: 16/01/2020 16:13 Τελευταία Ενημέρωση: 16/01/2020 16:13 Από: Tachydromos

Οι Αλβανοί εθνικιστές αντέδρασαν στην ανακοίνωση του επίσημου οργάνου της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία την οποία δημοσιεύσαμε χθες.

Η πρώτη αντίδραση είναι μια ανάρτηση στο Facebook από το λεγόμενο Fondacioni Albana και η δεύτερη στην ιστοσελίδα Zgjohu Shqiptar!.

Και οι δύο ανακοινώσεις σημειώνουν ότι «συνεχίζεται η επίθεση από την Ελληνική Μειονότητα», πρώτα από το Δήμο Φοινικαίων και τώρα από την οργάνωση ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ.

Η σελίδα στο Facebook, «Fondacioni Albana», γράφει χαρακτηριστικά:

«Η οργάνωση της Ομόνοιας είναι γνωστή για τη δραστηριότητά της στην Αλβανία με τη συνεχιζόμενη δυσφήμιση που προωθεί στο εσωτερικό της και στο εξωτερικό σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Η ίδια οργάνωση έχει πραγματοποιήσει ‘απογραφή-φάρσα’, η οποία παρουσίασε στην Αλβανία 286.852 άτομα ελληνικής εθνικότητας».

Ο συντάκτης του κειμένου αυτού, ισχυρίζεται ότι η επίθεση της μειονοτικής οργάνωσης κατά του δημοσιογράφου Μαρίν Μέμα (φωτό), «είναι μια άνευ προηγουμένου επίθεση και μαρτυρεί μια προκαταρκτική και καλά οργανωμένη επίθεση ορισμένων ελληνικών κύκλων, που προορίζονται να χτυπήσουν το σύμβολο της πατριωτικής δημοσιογραφίας, την αλβανική ιστορία και πραγματικότητα. Πιστεύουμε επίσης ότι η προγραμματισμένη επίθεση σχετίζεται με την πραγματοποίηση της επίσημης απογραφής που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αλβανία φέτος».

Η ιστοσελίδα «zgjohushqiptar.com.al» που θεωρεί ότι αποτελεί το Αλβανικό Κίνημα Αφύπνισης σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία είχε και έχει όλα τα δικαιώματα που παρέχονται στο πλαίσιο του Αλβανικού Συντάγματος και των διεθνών συμβάσεων για τις μειονότητες.

»Αυτή η μειονότητα διέθετε δικαιώματα άνω του εθνικού μέσου όρου ακόμη και κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος και ήταν κατά καιρούς πιο προνομιούχα από τις αλβανικές κοινότητες των Αλβανοτσάμηδων και των Κοσοβάρων της Αλβανίας.

»Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. Η ελληνική μειονότητα απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα εξίσου, αν όχι περισσότερα από τους ίδιους τους Αλβανούς (…).

Και ενώ δεν υπάρχει, δεν μπορεί να γίνει θέμα διπλωματικών συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών, επειδή (το πρόβλημα) είναι τεχνητό και έχει υπόβαθρο.

Προειδοποιούμε ότι η ελληνική στρατηγική σε αυτό το ζήτημα είναι δίδυμη της σερβικής στρατηγικής στη Μιτρόβιτσα!», αναφέρει το κίνημα αυτό.

Echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon