Απροκάλυπτα η Τουρκία στο τσάμικο

Δημοσιεύθηκε: 27/01/2020 09:01 Τελευταία Ενημέρωση: 29/01/2020 18:00 Από: Tachydromos

Το Σάββατο σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου στα Τίρανα διοργανώθηκε εκδήλωση του συλλόγου «Τσαμουριά» για την παρουσίαση πολυτελούς έκδοσης περί της Τσαμουριάς.

Πρόκειται για φωτογραφικό λεύκωμα υπό τον τίτλο μάλιστα η Νότιος Αλβανία – Τσαμουριά!

Χαιρέτησε και ο γνωστός πολιτικός για τον ανθελληνισμό του και την προβολή ισχυρισμών περί ελληνικής γενοκτονίας εις βάρος μουσουλμάνων στην περιοχή της Θεσπρωτίας καθώς και των εδαφικών διεκδικήσεων, Σπετίμ Ιντρίζι. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφέρει ότι η εδαφική ενότητα της Τσαμουριάς δεν έχει σημαντικά μικρότερη γεωγραφική έκταση απ’ αυτή του Κοσσυφοπεδίου!!!

Γιατί όμως η αναφορά στο Κόσοβο; Διότι το Ίδρυμα που επιμελήθηκε την έκδοση και διοργάνωσε την εκδήλωση έχει έδρα την Πρίστινα και διαθέτει το καθεστώς μη κυβερνητικής οργάνωσης – κέντρου ιστορικής έρευνας.

Έως εδώ βέβαια είναι κάτι το οποίο είναι σύνηθες όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Ωστόσο όμως η περίπτωση παρουσιάζει ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο πλην την εμπλοκής κοσοβάρων σε αποσταθεροποιητικές κινήσεις σε περιοχές όπου ιστορικά ζει και δραστηριοποιείται η ΕΕΜ και επίσης παρεμβολή στις ελληνοαλβανικές σχέσεις. Πρόκειται για άλλη μια φορά απροκάλυπτη ανάμειξη της Τουρκίας στο ζήτημα αυτό, που αν και περιορισμένης σημασίας και εν πάση περιπτώσει τακτοποιημένο απ’ τις ιστορικές εξελίξεις, έχει την απαραίτητη συναισθηματική αξία και δημιουργεί βάση συντήρησης στην κοινωνία αρνητικών στερεοτύπων για την Ελλάδα, το Ελληνικό έθνος και τη δυνατότητα συνεχούς βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και χωρών. Εκδότης του πολυσέλιδου προκλητικού λευκώματος είναι το τουρκικό Ίδρυμα “ALSAR”.

Πρόκειται για ένα δημιούργημα των τελευταίων ετών του τουρκικών υπηρεσιών με ιδιαίτερη δραστηριότητα ακριβώς στην προώθηση εκδόσεων που αφορούν στην νεοθωμανική αντίληψη για τα Βαλκάνια και τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της περιοχής. Προ διετίας εξ άλλου το ίδιο Ίδρυμα στα Τίρανα παρουσίασε ιστορικό βιβλίο το οποίο διατείνεται να δει την συνολική απελευθερωτική κίνηση των λαών της Βαλκανικής απ’ τον Οθωμανικό ζυγό ως «γενοκτονία εις βάρος των μουσουλμάνων Τούρκων»!

Το “ALSAR” διοχετεύει μεγάλα ποσά αγνώστου πηγής και προελεύσεως σε προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Αλβανίας, σε προγράμματα υποτροφιών για σπουδές στην Τουρκία, επιστημονικές ημερίδες ειδικού περιεχομένου κ.α. Όλα όμως κάτω απ’ την Τουρκική σημαία και με ιδιαίτερη μνεία στο πρόσωπο του Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν – αναγεννητή της Τουρκίας και κηδεμόνα όλων των μουσουλμάνων των αλβανόφωνων περιοχών!!!

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon