It’s cool to speak Greek… Πρωτοβουλία για παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Δημοσιεύθηκε: 06/02/2020 16:02 Τελευταία Ενημέρωση: 06/02/2020 16:02 Από: Tachydromos

Πρωτοβουλία για την Παγκόσμια Ημέρα της «Ελληνικής Γλώσσας» (σ.σ. 9 Φεβρουαρίου) ανέλαβε η Επιτροπή Συντονισμού της Ελληνικής Νεολαίας της Μαύρης Θάλασσας και της Κεντρικής Ασίας. Σε συνεργασία με το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μαριούπολης της Ουκρανίας, η Επιτροπή καλεί όλους τους νέους και της νέες να συμμετάσχουν στην δράση «it’s cool to speak Greek».

«Είναι κουλ να μιλάς ελληνικά και να προσπαθείς να πεις λίγα λόγια στη “γλώσσα της γλώσσας”» αναφέρει το σλόγκαν του σχετικού βίντεο. Μάλιστα, όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, το μόνο που οφείλουν να πράξουν είναι να εκφέρουν ορισμένες λέξεις στα ελληνικά.

Πρόκειται για λέξεις – έννοιες, οι οποίες χρησιμοποιούνται διεθνώς και έχουν ελληνική ρίζα. «Δημοκρατία, Φιλοσοφία, Τεχνολογία Αρμονία, Ενέργεια» είναι μερικές απ’ αυτές. «Εάν θέλετε, μπορεί να πείτε άλλες πέντε ελληνικές λέξεις» επισημαίνεται, επίσης, στο σχετικό βίντεο.

Οι συμμετέχοντας καλούνται να στείλουν το βίντεο στην Επιτροπή Συντονισμού, χρησιμοποιώντας τα hastags «#Greek_language_challenge» και «#It_is_cool_to_speak_greek». «Τα τρία καλύτερα βίντεο θα κερδίσουν… ελληνικά γλυκά» καταλήγει το βίντεο της δράσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 15 Φεβρουαρίου του 2020.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon