Τρόμαξε η Ευρώπη… Έντι Ράμα σε ρόλο Τσακ Νόρις, “δεν κλαψουρίζει”

Δημοσιεύθηκε: 06/02/2020 21:33 Τελευταία Ενημέρωση: 06/02/2020 21:33 Από: Tachydromos

Η Αλβανία δεν πρόκειται να «κάτσει στην πόρτα της Ευρώπης να κλαψουρίζει» για να ανοίξει, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα στο πρακτορείο AFP, τονίζοντας ότι η χώρα του πρέπει να επικεντρωθεί στο δικό της μέλλον ενώ οι Βρυξέλλες επιλύουν τα ακανθώδη ερωτήματα που αφορούν τη διαδικασία ένταξης.

Υπενθυμίζεται πως η Αλβανία ήλπιζε να λάβει το πράσινο φως για ένταξη στην ΕΕ τον Οκτώβρη, όπως και η Βόρεια Μακεδονία, γεγονός που δε συνέβη τελικά λόγω ενστάσεων εκ μέρους της Γαλλίας, της Δανίας και της Ολλανδίας. Ο Ραμά εξήγησε πως μετά την παραπάνω εξέλιξη, δεν περιμένει τίποτα.

«Πρέπει να κάνουμε τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε» ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι Βρυξέλλες, είπε, προσθέτοντας ότι η χώρα δεν μπορεί «να συνεχίσει να ζει με αυτό το άγχος να περιμένει κάτι που είναι εκτός ελέγχου της». Ξεκαθάρισε ακόμα πως η χώρα του δεν πρόκειται να σταθεί στην «πόρτα» της Ευρώπης, και να «κλαψουρίσει» για την ένταξη.

«Δεν είμαστε σε αυτό το μονοπάτι γιατί μας το ζητούν οι Γάλλοι ή οι Γερμανοί, αλλά επειδή είναι η μόνη λογική πορεία για το μέλλον των παιδιών μας και για το μέλλον αυτής της χώρας», συμπλήρωσε. Ο Ράμα πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις της ΕΕ δεν είναι «στο χέρι» των Τιράνων, αν και «είναι επίσης σημαντικό για εμάς να αλλάξει η Ευρώπη», σημείωσε.

«Η Ευρώπη υποφέρει, δεν λειτουργεί όπως πρέπει, αυτό είναι σαφές», υπογράμμισε. Ο ίδιος, σημείωσε, αναφορικά με το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων που ζητά η ΕΕ, πως η χώρα του έχει κάνει πολλά παραπάνω από οποιαδήποτε χώρα για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Ανέφερε, ωστόσο, πως η Αλβανία θα συνεχίσει τις «εργασίες», όχι, όπως είπε για την ΕΕ αλλά για την ίδια τη χώρα.

https://www.defence-point.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon