Ο Έντι Ράμα θα πάει στη Ρωσία

Δημοσιεύθηκε: 08/02/2020 10:03 Τελευταία Ενημέρωση: 08/02/2020 10:03 Από: Tachydromos

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, με την ιδιότητα του επικεφαλής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη - ΟΑΣΕ, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Ρωσία.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για τις 26 Φεβρουαρίου. Δεν είναι ακόμη γνωστό ποιοι θα είναι οι συνομιλητές του στη Μόσχα, αλλά το επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι η κρίση μεταξύ Ρωσία και Ουκρανίας.

Στη δήλωσή του προς το Μόνιμο Συμβούλιο του ΟΑΣΕ, ο πρωθυπουργός ανέφερε την Ουκρανία ως μία από τις προτεραιότητες της αλβανικής προεδρίας στον ΟΑΣΕ.

Θα είναι η πρώτη επίσκεψη Αλβανού πρωθυπουργού στη Ρωσία από την επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού της Αλβανίας, Αλεξάντερ Μέξι , ο οποίος ήταν τότε φιλοξενούμενος του πρωθυπουργού Βίκτωρ Τσερνομυρντίν πριν από δυόμισι περίπου δεκαετίες.

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Έντι Ράμα έρχεται σε μια εποχή που οι σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και Ρωσίας βρίσκονται στο κατώτατο σημείο.

Τον Μάρτιο του 2018, η Αλβανία εντασσόμενη με τις πολιτικές των ευρωπαϊκών χωρών, απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες από τα Τίρανα, μια κίνηση συντονισμένη από το ΝΑΤΟ.

Παρόλο που ο Έντι Ράμα θα πάει στη Ρωσία ως πρόεδρος του ΟΑΣΕ, αυτή θα είναι μια καλή ευκαιρία να δοθεί μια νέα προσέγγιση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Ράμα, ως πρόεδρος του ΟΑΣΕ, επισκέφθηκε την Ουκρανία στις 20 του περασμένου μήνα, την πρώτη του επίσκεψη σε κράτος από την ανάληψη- στις 9 Ιανουαρίου -της προεδρίας του ΟΑΣΕ, όπου δήλωσε ότι «ο σκοπός της χώρας του ήταν να εξασφαλίσει πλήρη και σταθερή κατάπαυση του πυρός».

Αλβανικά ΜΜΕ

Echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon