Σημαντική βράβευση Αρχιεπισκόπου Αναστασίου στη Γερμανία

Δημοσιεύθηκε: 13/02/2020 21:54 Τελευταία Ενημέρωση: 13/02/2020 21:54 Από: Tachydromos

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στον Καθεδρικό του Άχεν (Aachen Cathedral) στη Γερμανία διοργανώνεται ειδική τελετή προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστασίου. Θα του παραδωθεί το Βραβείο Κλάους Χεμέρλε (Κlaus Hemerle Prize) που ανά διετία το Κίνημα Φοκολιάρ ( Fokolare Movement) σε διεθνείς προσωπικότητες με ιδιαίτερη συμβολή κι επιρροή για την προσέγγιση και συνεργασία κοινοτήτων διαφορετικών θρησκευτικών και πολιτιστικών παραδόσεων.

Για το 2020 το εν λόγω Βραβείο απονεμήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.

Για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο θα μιλήσει ο Καρδινάλιος Κουρτ Κοτς, Πρόεδρος του Ποντιφικιανού Συμβουλίου για την Προαγωγή της Διαχριστιανικής Ενότητας.

Ο Μακαριώτατος θα εκφωνήσει τον επίσημο λόγο στην τελετή με θέμα: "Συνύπαρξη σε ένα πόλυθρησκευτικό κόσμο".

Το Κίνημα Φοκολέρ ιδρύθηκε το 2002, και στόχο έχει την προώθηση της ειρήνης ανά τον κόσμο, ως πρωτοβουλία Ρωμαικαθολικών θεολόγων και κληρικών. Αριθμεί το Δίκτυο αυτό 140 000 μέλη σε 180 χώρες του κόσμου. Ο Κλάους Χόμελερ (1929-1994) υπήρξε Επίσκοπος του Άχεν (1975-1994) και καθηγητής της Φιλοσοφίας των Θρησκειών.

Στην Τελετή για τη Βράβευση του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου θα παρουσιαστεί επίσης η πρώτη σε μετάφραση στη Γερμανική έκδοση του βιβλίου του "Ιεραποστολή στα ίχνη του Χριστού" που επιμελήθηκε το Πανεπιστήμιο του Φρίμπουργκ στην Ελβετία.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon