To tweet της Πρέσβεως των ΗΠΑ για τους Έλληνες Πεσόντες του Έπους 1940-41

Δημοσιεύθηκε: 13/02/2020 19:57 Τελευταία Ενημέρωση: 14/02/2020 16:56 Από: Tachydromos

Με ένα ιδιαίτερα εύγλωττο για τα διπλωματικά δεδομένα κείμενο στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η άρτι αφιχθείσα στα Τίρανα, Πρέσβυς των ΗΠΑ στην Αλβανία, κα. Υούρι Κιμ, σήμερα, Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, τοποθετείται για τη χθεσινή τελετή ταφής 20 ακόμη Ελλήνων Πεσόντων του Έπους 1940-41 στον πόλεμο κατά των Φασιστών.

Η κα. Κιμ συγχαίρει το γεγονός και αναφέρει ότι οι 20 προστέθηκαν στους ήδη 950 κανονικά κηδευμένους στο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στην Κλεισούρα, πεσόντες του Β.Π.Π. Εύχεται να αναπαύονται εν ειρήνη και προσθέυτει ότι η ΗΠΑ προωθούν την παρεταίρω καταλαγή και συνεργασία μεταξύ των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ: Ελλάδα και Αλβανία.

Όλα αυτά για τους γνωρίζοντες τον τρόπο πως λειτουργούν τα πράγματα στην Αλβανία, ειδικά σε ότι αφορά στα στρατιωτικά και αμυντικά ζητήματα, αποτελούν ένα σπουδαίο " δώρο" και μάλιστα σε μια κρίσιμη στιγμή σε ότι αφορά στο θέμα υλοποίησης της Διακρατική Ελληνο-Αλβανικής Συμφωνίας για τους Πεσόντες Έλληνες του Πολέμου 1940-41. Τούτο δεδομένου ότι η εξέλιξη του έργου πρέπει να συμπεριλάβει νέα σημεία αναζήτησης κι εκταφών.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon