Ο Πρόεδρος Μέτα χαιρετίζει τη βράβευση του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου

Δημοσιεύθηκε: 15/02/2020 15:25 Τελευταία Ενημέρωση: 16/02/2020 17:06 Από: Tachydromos

Μόνο μερικές ώρες μετά τη βράβευση του Μακαρώτατου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ.κ. Αναστασίου με το διεθνές βραβείο "Klaus Hammerle 2020" ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας έσπευσε να χαιρετήσει το γεγονός και να δηλώσει περήφανος για τον Ορθόδοξο Ποιμενάρχη που προβάλλει παράλληλα, με σθένος και παρρησία τα μηνύματα διαθρησκευτικής αρμονίας και ειρηνικής συνύπαρξης, αλλά και την εικόνα της χώρας.

Η ανάρτηση του αλβανού Πρόεδρου στο FB έχει ως εξής:

Χαιρετίζω την αξιολογική βράβευση του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστασίου Γιαννουλάτου, με τπ διεθνές βραβείο “Klaus Hemmerle 2020”, για την ξεχωριστή συνεισφορά Του για την ειρηνική προσέγγιση και συνείπαρξη.

Με περηφάνεια για τον πολύτιμο του Μακαριώτατου και της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας ειδικότερα, για την ενίσχυση της διαθρησκευτικής αρμονίας, αυτής της εθνικής αξίας και μοναδικού παγκοσμίως πρότυπου.

Η διεθνής συμβολή του Αρχιεπισκόπου Γιαννουλάτου συνέβαλε στην άριστη διεθνή προβολή της Αλβανιας, ως χώρα διαθρησκευτικής ελευθερίας κι αρμονίας.

Χαρούμενος από το γεγονός ότι αυτή η καλή είδηση έρχεται μόνο μερικές μέρες μετά από τότε που διαβεβαίωσα τον αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, Michael Pompeo ότι είμαστε αφιερωμένοι στη στήριξη και την ενδυνάμωση της Διεθνούς Συμμαχίας για την Προστασία και την Προώθηση των Θρησκευτικών Ελευθεριών.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon