Επιμένουν στα περί αυτοκτονίας Κ. Κατσίφα

Δημοσιεύθηκε: 18/02/2020 12:46 Τελευταία Ενημέρωση: 18/02/2020 14:14 Από: Tachydromos

Παρόλο που εκ πρώτης όψης δεν φαίνεται, εν τούτοις υπάρχει αλληλουχία μεταξύ του στημένου επεισοδίου έντασης την Κυριακή στη Δερβιτσάνη με αφορμή την προτομή του Βασίλη Σαχίνη και της υπόθεσης Κωνσταντίνου Κατσίφα. Και μιλούμε για στημένο επεισόδιο καθώς όλα δείχνουν την σκηνοθεσία: βρέθηκε μικρή ομάδα φανατικών, η αστυνομία όμως τους «περίμενε» να εμφανιστούν, κυρίως όμως οι κάμερες με τους προκλητικούς «δημοσιογράφους» είχαν εγκαίρως κατασκηνώσει στην πλατεία της κοινότητας και κυρίως τα κανάλια είχαν έτοιμες τις συχνότητες απευθείας μετάδοσης.

Που όμως έγκειται η αλληλουχία; Μία μέρα νωρίτερα και ως συνήθως δια διαρροών είχε προβληθεί εντατικά το πόρισμα των πραγματογνωμόνων για τις συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Το συγκεκριμένο πόρισμα και όχι πλέον με διαρροές σε δημοσιογράφους αλλά από καλά πληροφορημένες πηγές κάνει λόγο για αυτοκτονία. Ως εκ τούτου και παρά την δήλωση κατευνασμού των εισαγγελικών αρχών Αργυροκάστρου, θα είναι δύσκολο για τους εισαγγελείς να την αμφισβητήσουν και να οδηγήσουν τις αποφάσεις τους στο πραγματικό σκηνικό εκτέλεσης απ’ τις Ειδικές της Αστυνομίας Δυνάμεις. Αυτό θα απαιτούσε πολύ αποφασιστικούς εισαγγελείς και λειτουργούς της δικαιοσύνης. Στην περίπτωση της Αλβανίας αυτοί όχι σπανίζουν αλλά σχεδόν δεν υφίστανται με βάση την μέχρι τώρα εμπειρία και επί το πλείστον στην προκειμένη θα ασκηθούν και οι απαραίτητες πιέσεις και θα υπερισχύσουν οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα ώστε να επισφραγιστεί η ήδη δρομολογημένη εκδοχή περί αυτοκτονίας εν ώρα πανικού απ’ την περικύκλωση της ομάδας των ανδρών της RENEA.

Εφόσον λοιπόν θέλουν να εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη το συμπέρασμα των ιατροδικαστών και της πραγματογνωμοσύνης κερδίζοντας χρόνο και καλλιεργώντας παραπέρα στην κοινή γνώμη τα περί επικινδυνότητας των Ελλήνων και της ΕΕΜ εν συνόλω επιχείρησαν και την ένταση στη Δερβιτσάνη που δεν αποκλείεται να συντηρηθεί. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς για το πόρισμα περί αυτοκτονίας προσπαθούν εξ άλλου να έχουν το χρόνο να πείσουν ακόμη και εαυτούς ότι ομολογούν την αλήθεια. Είναι οι γνωστές πρακτικές διαμόρφωσης πολλών παράλληλων υποθέσεων και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Εξ άλλου στα κανάλια συνεχίζονται με πολύ χρόνο στη διάθεση τους οι εμφανίσεις των δημοσιογράφων του αστυνομικού ρεπορτάζ και των περίεργων «επαγγελματικών» τους διασυνδέσεων, και ως εκ τούτου «απόρρητων» ή έστω «εμπιστευτικών» που επί ώρες πολλές προσπαθούν να τεκμηριώσουν την εκδοχή της αυτοκτονίας.

Μόνο που αφήνουν έκθετο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας ο οποίος λίγες μόνο ώρες και στη συνέχεια πολλές φορές, μετά την επιχείρηση εκτέλεσης στις 28 Οκτώβρη 2018, στο ύψωμα στους Βουλιαράτες, συνεχάρη την ομάδα ειδικών αποστολών για την «αποτελεσματική» εκτέλεση. Εάν ήταν αυτοκτονία τότε γιατί επί τόσους μήνες κρατήθηκε κρυφό και άφησαν την υπόθεση να δηλητηριάζει το κλίμα στην ΕΕΜ και επί το πλείστον να επηρεάζει αρνητικά τις σχέσεις των δύο χωρών;

Η εκδοχή της αυτοκτονίας δεν αφορά μόνο την σύληση της μνήμης του θανόντος Κωνσταντίνου Κατσίφα. Φαίνεται η δίωξη που ξεκίνησε Έλληνας Εισαγγελίας για την υπόθεση ανθρωποκτονίας έχει προκαλέσει ανησυχίες εάν όχι φόβους για τη δυνατότητα πρόσβασης σε ότι υλικό υφίσταται σχετικά μ’ αυτή και ειδικά τον τρόπο πως λειτούργησε η ομάδα ειδικών αποστολών εκείνη την ημέρα. Είναι μια βολική εκδοχή ώστε να αρχειοθετηθεί από πλευράς των αλβανικών διωκτικών αρχών ο φάκελος.

Το πόρισμα των πραγματογνωμόνων και των ιατροδικαστών είναι στην ουσία το βασικό πάτημα για τον εισαγγελέα.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon