«Υπάρχει από την Εκκλησία μας και μια μυστική πρόσκληση στον καθένα»

Δημοσιεύθηκε: 08/03/2020 22:58 Τελευταία Ενημέρωση: 08/03/2020 22:58 Από: Tachydromos

Την ευχή του, ώστε όλοι μας να ακτινοβολούμε κάτι από την χάρη της εικόνας του Θεού, έκανε στο σημερινό κήρυγμα του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, κ. Αναστάσιος, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου Τιράνων επί τη εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας και της Ανάμνησης της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

Αναλυτικά το κήρυγμα του Μακαριωτάτου:

«Στην σημερινή μεγάλη γιορτή της αναστηλώσεως των εικόνων, υπάρχει από την Εκκλησία μας και μια μυστική πρόσκληση στον καθένα και στην καθεμιά μας να αναστηλώσουμε την εικόνα μέσα στην καρδιά μας, στην ύπαρξη μας. Ο καθένας μας είναι η μυστική εικόνα του Θεού. Αυτό είναι το μεγάλο δώρο το οποίο έχει δώσει στην ύπαρξη την ανθρώπινη ο Θεός. Αυτή η εικόνα πολλές φορές είτε από σκόνη, είτε από άλλες περιπτώσεις τίθεται κάπου στην άκρη.

Είναι η μέρα που καλούμεθα όλοι να αναστηλώσουμε την εικόνα του Θεού μέσα μας με τις σωστές σκέψεις, με την σωστή πίστη, με τις σωστές αντιλήψεις για την σημασία και την αξία της ζωής – και να μπορούν οι άλλοι καθώς θα μας βλέπουν, να βλέπουν στο πρόσωπο και στην συμπεριφορά μας κάτι από μια ακτίνα της εικόνας του Θεού, κάτι από την αγάπη, την ελπίδα και την υπομονή και την χαρά που σχετίζεται με αυτήν ακριβώς την εικόνα του Θεού.

Ας φροντίσουμε όλοι μας όπου βρισκόμαστε με την σιωπή μας, με το έργο, με τις προσπάθειες μας να ακτινοβολούμε κάτι από αυτή την χάρη της εικόνας του Θεού που μας έχει δώσει ο Θεός στην καρδιά μας.»

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon