Πρώην Πρόεδρος Αλβανίας: Κίνηση αντίθετη στην Ελλάδα η φιλοξενία προσφύγων

Δημοσιεύθηκε: 08/03/2020 19:18 Τελευταία Ενημέρωση: 09/03/2020 10:56 Από: Tachydromos

Όταν προ τριετίας από τις προσφυγικές - μεταναστευτικές μάζες που βρίσκονται στην Ελλάδα ασκούνταν πιέσεις με θεμιτά κι αθέμιτα μέσα ν' ανοίξει Βαλκανικός διάδρομος προς Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα, υπερβαίνοντας σε ύφος και ρητορική πλεονεξία ακόμη κι αυτόν τον Αυστριακό Καγκελάριο δήλωνε για σφράγιση των συνόρων κ.α. Στην ίδια θέση βέβαια και η ηγεσία των Σκοπίων καταδεικνύοντας αμφότεροι τη χρησιμότητα των δορυφορικών κρατών.

Σήμερα κι ενώ η Ελλάδα απωθεί τις ορδές των διαφόρων εθνικοτήτων προσφύγων που με την παρότρυνση της Τουρκίας και του καθεστώτος Ερντογάν προσπαθούν να σπάσκουν τα σύνορα στον Έβρο, ο Ράμα φαίνεται έτοιμος να προσφέρει φιλοξενία σε χιλιάδες απ αυτούς.

Για τον πρώην Πρόεδρο της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι η κίνηση αυτή της Κυβέρνησης στρέφεται και πάλι κατά της Ελλάδας και της ΕΕ επί το πλείστον. Τούτο διότι ενώ η Αλβανία θα έπρεπε να είναι αλληλέγγυα με την Ελλάδα ώστε να εμπεδωθεί ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι εκεί που δίνεται η μάχη στγκράτησης των προσφύγων- μεταναστών, ο Ράμα σπάει το μέτωπο μετατοπίζοντας τη γραμμή στα μετώπισθεν.

Πρόκειται για σημερινή απογευματινή ανάρτηση του κ. Νισάνι δια της οποίας προσπαθεί να προσεγγίσει από μια άλλη οπτική γωνία τις διαρροές της Κυβέρνησης Ράμα για πρόθεση υποδοχής σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας αλλά και μόνιμης εγκατάστασης μεταναστών απ' τη Μέση Ανατολή.

Για τον πρώην Πρόεδρο πρόκειται για πρωτοβουλία που θα δώσει και πάλι δουλειά στη μαφία που έχει φροντίσει ήδη να προμηθευτεί ταχύπλοα σκάφη για τη μεταφορά τους δια του Αδριατικού θαλάσσιου διαδρόμου προς την ΕΕ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών η Κυβέρνηση της Αλβανίας πρέπει να βρίσκεται υπό συγκεκριμένη πίεση ώστε για να υλοποιήσει τα έργα αποκατάστασης των σεισμόπληκτων θα πρέπει να υποδεχτεί εργάτες απ την συγκεκριμένη κατηγορία.

Δεδομένου ότι οι προθέσεις αρχικής φιλοξενίας θα υλοποιηθεί κατά τους σχεδιασμούς σε καταυλισμούς στην Ελληνοαλβανική μεθόριο: Αργυρόκαστρο, Αγ. Σαράντα, Κορυτσά, σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα ανοίξει ο δρόμος απ' την Τουρκία μέσω Ελλάδας.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon