«Τα μέτρα προφύλαξης είναι έκφραση αγάπης»

Δημοσιεύθηκε: 13/03/2020 09:21 Τελευταία Ενημέρωση: 13/03/2020 09:21 Από: Tachydromos

Μέτρα για την αποτροπή περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Εκκλησία της Αλβανίας «με αίσθημα ευθύνης και αγάπης για το ποίμνιο, και με την εκτίμηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις υγειονομικές αρχές της χώρας».

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας συστήνει στους πιστούς να αποφεύγουν αγκαλιές, φιλιά και οποιαδήποτε φυσική επαφή μεταξύ τους και με αντικείμενα που ενδέχεται να έχουν προσεγγίσει κι άλλοι.

Αναστέλλονται έως τις 3 Απριλίου 2020, όλες τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και οι πιστοί ενθαρρύνονται προσεύχονται στα σπίτια τους ή να τις παρακολουθούν από το ραδιόφωνο ή το διαδίκτυο.

Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα συσσίτια της Εκκλησίας, τα γεύματα θα συσκευαστούν και δεν καταναλώνονται στα κέντρα σίτισης αλλά κατ’ οίκον.

Όλες οι εκκλησίες θα είναι ανοικτές κατά τη διάρκεια της ημέρας για προσωπική προσευχή. Το Μυστήριο της Εξομολόγησης θα συνεχιστεί, αλλά συστήνεται να διατηρείται απόσταση σύμφωνα με τις οδηγίες για την προστασία από τη μόλυνση.

Μόνο η Θεία Λειτουργία της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις εκκλησίες. «Πιστεύουμε ότι η αγία κοινωνία είναι πηγή ζωής και θεραπείας. Συμβουλεύουμε τους ηλικιωμένους , τα παιδιά παιδιά, καθώς και εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας να αποφύγουν την είσοδο στην εκκλησία και να παρακολουθήσουν τη Λειτουργία στο ραδιόφωνο «Ανάσταση».

«Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η λήψη αυτών των απαραίτητων μέτρων για την πρόληψη αυτού του ιού, καθώς και η αυστηρή εφαρμογή τους, είναι μια έκφραση αγάπης και ευθύνης για τον γείτονά μας, όπως μας διατάζει ο Θεός. Στις δύσκολες αυτές ημέρες, είναι σημαντικό να αποφύγουμε τον πανικό και να αυξήσουμε την προσωπική και οικογενειακή εμπιστοσύνη και προσευχή στον Θεό με την πεποίθηση ότι ο Θεός δεν θα μας εγκαταλείψει» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

https://www.orthodoxianewsagency.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon