Τα άδεια Τίρανα του Ράμα – Ξανά κλειστά τα σύνορα μετά από 29 χρόνια

Δημοσιεύθηκε: 14/03/2020 17:37 Τελευταία Ενημέρωση: 14/03/2020 17:37 Από: Tachydromos

Σερβιτζόγλου Μυρένα

«Τα Τίρανα σήμερα» έγραψε αυτάρεσκα ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα χθες το μεσημέρι στον λογαριασμό του ανεβάζοντας μία φωτογραφία από κεντρική λεωφόρο της αλβανικής πρωτεύουσας, στην οποία δε διακρίνεται ίχνος ανθρώπινης παρουσίας. Ας πράξουμε στην Ελλάδα μόνοι μας ο,τι επέβαλε ο Ράμα διά νόμου.

Το ίδιο απόγευμα λίγο αργότερα, ο Ράμα ανακοίνωσε πάλι μέσω Facebook ότι κλείνουν τα σύνορα με την Ελλάδα λόγω κορονοϊού. Σήμερα στις 10:00 π.μ. σφραγίστηκαν τα αλβανικά σύνορα από αέρος, ξηράς και θαλάσσης ξανά μετά από 29 χρόνια.

Πώς γίνεται μέσα σε δευτερόλεπτα να περνάν από μπροστά σου ένα-ένα τα πρόσωπα των φίλων Βορειοηπειρωτών, που ζουν μόνιμα στη Χειμάρρα, τη Δρόπολη, το Βούρκο, τους Αγίους Σαράντα με το βλέμμα πάντα στραμμένο στην Ελλάδα;

Πώς γίνεται μέσα σε ένα δευτερόλεπτο να βουίζουν μέσα στο μυαλό σαν αναδραμωμένο μελίσσι όλες οι ιστορίες, όλες οι φωνές για "τότε" που έκλεισαν τα σύνορα κόβοντας πατρίδες, χωριά, σπίτια (!), οικογένειες, καρδιές, στη μέση;

Τα πράγματα για τους Βορειοηπειρώτες και τους Έλληνες, που διαβιούν μόνιμα στη γείτονα, αλλά και τους Αλβανούς που εργάζονται στην Ελλάδα, περιπλέκονται με τον πλέον επώδυνο τρόπο.

Slpress.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon