Συνάντηση πρώην Πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα με την Πρέσβη της Ελλάδας κα. Σοφία Φιλιππίδου

Δημοσιεύθηκε: 14/03/2020 09:28 Τελευταία Ενημέρωση: 15/03/2020 13:17 Από: Tachydromos

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook (είναι ο πιο επισκέψιμος για το αλβανόφωνο κοινό) ο πρώην Πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Σαλί Μπερίσα κοινοποιεί τη συνάντηση και συζήτηση που είχε στο γραφείο του με την Πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Τίρανα, κα. Σοφία Φιλιππίδου.

Η ανάρτηση είναι χθεσινή ενώ η συνάντηση έγινε προχθές, Πέμπτη, 12 Μαρτίου.

Ο πρώην Πρωθυπουργός και πολιτικός με ευρύ επιρροή στο αλβανικό κοινό τόσο στην Αλβανία όσο και Κόσσοβο και Σκόπια, εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια για τη συνάντηση επισημαίνοντας ότι ήταν ανοιχτή και με αμοιβαίο ενδιαφέρον. Κατά τη συνάντηση σύμφωνα με την ανακοίνωση έγινε επισκόπηση των εξελίξεων στις διμερείς ελληνοαλβανικές σχέσεις αλλά και στην εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Αλβανία.

Ο πρώην Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να εκφράσει στην εκπρόσωπο της Αθήνας τις θερμές ευχαριστίες προς την Ελλάδα και τις αρχές της για την πολύτιμη και σημαντική βοήθεια που έχουν δώσει και συνεχίζουν να παρέχουν στην Αλβανία και τον αλβανικό λαό.

Επί το πλείστον ο κ. Μπερίσα ανέφερε στην κα. Πρέσβη την εξέταση δυνατοτήτων από πλευράς της Ελληνικής κυβέρνησης και των υγειονομικών υπηρεσιών της Ελλάδας τις δυνατότητες ώστε να στηριχτεί η Αλβανία με μέσα αντιμετώπισης της επιδημίας του κορονοϊού. Ειδικά ζήτησε (γιατρός εξ άλλου στο επάγγελμα) μέσα προστασίας για το ιατρικό προσωπικό και νοσηλευτές που εργάζονται προς θεραπεία των ανθρώπων που έχουν νοσήσει.

Έχει σημασία να αναφερθεί ότι η Κυβέρνηση παρά του ότι έχει θέσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και παρόλο που τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι η κατάσταση έχει βρει τη χώρα εντελώς εκτεθειμένη κι απροετοίμαστη σε ότι αφορά υποδομές, εξοπλισμό και φάρμακα, ακόμη δεν έχει προβεί προς αναζήτηση υποστήριξης απ’ το εξωτερικό για τη διαχείριση της κατάστασης που πρόκειται να οξυνθεί περισσότερο.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon