Κοσσυφοπέδιο: Έπεσε η κυβέρνηση Kurti

Δημοσιεύθηκε: 26/03/2020 14:44 Τελευταία Ενημέρωση: 26/03/2020 14:44 Από: Tachydromos

Με 82 ψήφους υπέρ, 32 κατά και 1 αποχή το βράδυ της Τετάρτης, η Εθνοσυνέλευση του Κοσσυφοπεδίου ψήφισε υπέρ της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης Kurti.Ο Albin Kurti που επιβίωσε για 51 μέρες στη θέση του Πρωθυπουργού, κατάφερε να είναι η κυβέρνηση του με την πιο σύντομη θητεία στο Κοσσυφοπέδιο.

Η διαδικασία για την ανατροπή του Kurti ξεκίνησε από το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας του Κοσσυφοπεδίου LDK, με το οποίο το Κίνημα για τον Αυτοπροσδιορισμό του Albin Kurti, σχημάτισαν κυβέρνηση συνεργασίας.

Το LDK προχώρησε στην κίνηση για την πρόταση μομφής, μετά την αποπομπή του Υπουργού Εσωτερικών Agim Veliu χωρίς να έχει ενημερώσει προηγουμένως ο Kurti.Επιπροσθέτως η επιδείνωση των σχέσεων του Κοσσυφοπεδίου με τις ΗΠΑ που προκλήθηκε από την πολιτική του Kurti σύμφωνα με το LDK ήταν ένας ακόμα λόγος για την πρόταση μομφής.

Το Κίνημα για τον Αυτοπροσδιορισμό του Kurti είχε κερδίσει τις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου 2019 με 26,2% των ψήφων, ακολουθούμενο από το LDK με 24,5%.

Τα δυο πολιτικά κόμματα δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε προεκλογική συμφωνία για τη δημιουργία συνασπισμού, ενώ στη συνέχεια χρειάστηκαν τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων για να σχηματιστεί η κυβέρνηση Kurti στις 3 Φεβρουαρίου 2020.

Ibna gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon