Έντι Ράμα: Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό για τους εποχιακούς εργάτες

Δημοσιεύθηκε: 23/04/2020 10:31 Τελευταία Ενημέρωση: 23/04/2020 10:31 Από: Tachydromos

Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τους πολίτες σήμερα το απόγευμα, δημοσίευσε μέρη της συνομιλίας με τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη με το οποίο συμφώνησαν ότι οι εποχιακοί υπάλληλοι σύμφωνα με τον προγραμματισμό της δεύτερης φάσης και τις αμοιβαίες ανάγκες των δύο χωρών, «Ο δρόμος είναι ανοιχτός για συμμετοχή στη δραστηριότητα της σεζόν, γύρω στα μέσα Μαΐου».

«Πρώτα απ 'όλα, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με φίλους και συναδέλφους πρωθυπουργούς, είχα μια συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, κυρίως όσον αφορά τη φάση 2.

Έχουμε συζητήσει μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα για την αντιμετώπιση του αόρατου εχθρού και στις δύο χώρες, τη διευκόλυνση των μέτρων, την εκπαιδευτική διαδικασία, το σχέδιο για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, αλλά και συγκεκριμένα το αμοιβαίο ενδιαφέρον για τη διευκόλυνση της αλληλεπίδρασης που σχετίζεται με την εποχική απασχόληση», δήλωσε ο Ράμα.

Σύμφωνα με το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την κατανόηση σχετικά με τους εποχιακούς Αλβανούς απασχολούμενους που παρέμειναν στα ελληνικά σύνορα, οι οποίοι δεν αντιμετωπίστηκαν ως παραβάτες των προθεσμιών στη γειτονική χώρα.

«Έλαβα αυτήν την ευκαιρία για να ευχαριστήσω τον Έλληνα φίλο με όλη μου την καρδιά

για την κατανόηση και έδειξε σε όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου στους εποχιακούς απασχολούμενους που παρέμειναν πέρα από τα σύνορα, αλλά δεν αντιμετωπίστηκαν ως παραβάτες από το γειτονικό κράτος.

Από την άλλη πλευρά, συμφωνήσαμε να εξετάσουμε περαιτέρω από κοινού το πρόβλημα της μετακίνησης εποχιακών εργαζομένων από την Αλβανία στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ημερολόγιο 2 και για αμοιβαίες ανάγκες για να ανοίξει το δρόμο για τη συμμετοχή τους στη δραστηριότητα της σεζόν, γύρω στα μέσα Μαΐου ", δήλωσε. Ράμα.

Σύμφωνα με τον Ράμα, η ανταλλαγή εμπειριών και πληροφοριών με όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, ακόμη και απευθείας στο υψηλότερο επίπεδο, είναι το κλειδί για την επιτυχία, που έχει επιτύχει η Αλβανία μέχρι στιγμής και θα συνεχίσει την ίδια τακτική μέχρι το τέλος αυτού του άγνωστου πολέμου.

Echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon